Două restaurante și un magazin, amendate de inspectorii DSVSA Gorj

320

Două restaurante, unul din Târgu-Jiu, iar celălalt din Turceni, precum și un magazin alimentar, tot din Târgu-Jiu, au fost amendate, săptămână trecută, de inspectorii DSVSA Gorj. Asta din cauza neregulilor descoperite în urma controalelor efectuate la unitățile respective.

În perioada 05 – 11 septembrie 2016, inspectorii D.S.V.S.A. Gorj au efectuat inspecţii, controale tematice și fizice în sectorul alimentar și al sănătăţii animalelor, în unităţi supuse supravegherii şi controlului sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor situate pe raza teritorială a judeţului Gorj, în vederea verificării conformităţii cu cerinţele legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare, în toate etapele de recepţie, manipulare, depozitare, prelucrare primară, preparare, procesare, desfacere, transport şi valorificare a produselor alimentare, precum şi în domeniul sănătăţii şi bunăstării animalelor. Mai exact, controalele au avut loc pe raza municipiilor Târgu-Jiu și Motru, precum și a localităților Bălești, Drăguțești, Rovinari, Turceni și Târgu-Cărbunești. Controalele efectuate în sectorul alimentar au avut ca obiective principale: verificarea condiţiilor de igienă în unităţi de producţie, procesare, distribuţie şi comercializare a produselor alimentare în unităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor în baza programului de supraveghere și control 2016, verificarea condițiilor de distribuție a produselor “lapte-corn” în unitățile de învățământ (16 unități școlare) și în cele două depozite alimentare care furnizează produsele supuse programului guvernamental, precum și soluționarea unei reclamații privind o unitate tip fast-food din Târgu-Jiu. În timpul controalelor organizate în această perioadă au fost constatate abateri de la respectarea legislaţiei sanitare-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, care au fost sancţionate prin aplicarea a trei sancţiuni contravenţionale în cuantum de 3600 de lei conform HG 924/2005 cu modificările și completările ulterioare. O amendă de 2000 de lei a fost aplicată într-un magazin alimentar din Târgu-Jiu pentru neconformități de depozitare; legumele și fructele expuse spre comercializare nu corespundeau organoleptic, în incintă erau depozitate și produse nealimentare (anvelope), preparatele din carne erau depozitate nesectorizat, iar pulpele de pasăre congelate erau depozitate dezambalate. Au mai fost aplicate alte două amenzi, în valoare a câte 600 de lei fiecare, una într-un restaurant din Turceni (pentru manipularea produselor alimentare fără echipament de protecție sanitară), iar cealaltă într-un restaurant din Târgu-Jiu (pentru nesectorizarea produselor alimentare). De asemenea, a mai fost aplicat și un avertisment scris într-un fast-food din Târgu-Jiu, pentru neglijența operatorului în verificarea legumelor înainte de prepararea termică.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here