Două parcuri dendrologice pentru studenţii gorjeni

355
Până la sfârşitul acestei toamne, două parcuri dendrologice vor fi amenajate pe raza judeţului Gorj. Unul va fi la Preajba, şi va fi făcut printr-un parteneriat al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj cu Facultatea de Agricultură de la Universitatea din Craiova şi cu Direcţia Silvică Gorj.

Cel de-al doilea va fi în oraşul Tismana, realizat în parteneriat cu o organizaţie non-guvernamentală care iniţiază acţiuni în judeţul nostru.

„Vom realiza aceste parcuri dendrologice pentru a le pune la dispoziţia studenţilor, şi pentru ca aceştia să facă practică. Ele se caracterizează prin faptul că pe suprafaţa disponibilă se plantează diferite specii de arbori. Cele două parcuri vor avea o suprafaţă de aproximativ două hectare fiecare”, ne-a declarat Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj. Acesta a menţionat faptul că ideea celor două parcuri aparţine Direcţiei Silvice Gorj, iar proiectul nu a necesitat finanţări, deoarece terenurile aparţin Staţiunii de Cercetare şi Producţie Pomicolă a Universităţii „Constantin Brâncuşi”, iar de plantări se vor ocupa voluntari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Gorj.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here