Două licee din Gorj, înscrise în competiţia „Lider European”

514

Două licee din judeţul nostru figurează pe lista unităţilor de învăţământ ale căror proiecte vor fi jurizate în cadrul competiţiei „Lider European”, ce face parte din campania „Europa, casa noastră” lansată în anul 2011. Campania este organizată de către Reprezentanţa Comisiei Europene (RCE) în România, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Concursul Lider European, dezvoltat de Reprezentanţa Comisiei Europene în România în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale, are rolul de a dezvolta abilităţile elevilor de leadership şi de a le pune în valoare în contextul unor activităţi legate de valorile şi temele europene. Concursul se derulează la nivel național și este deschis tuturor liceelor din România. Pentru a putea participa la concursul de proiecte Lider European, cadrele didactice trebuie să înscrie liceul în campanie şi să-i încurajeze pe liceeni să alcătuiască o echipă din patru membri și să identifice o problemă din comunitatea locală pentru soluţionarea căreia să realizeze un proiect prin care să încerce să rezolve problema identificată. Aceste proiecte vor fi evaluate în două etape: o etapă iniţială în cadrul căreia vor fi jurizate toate proiectele primite din întreaga țară și vor fi selectate finalistele, şi o etapă finală, în cadrul căreia cele opt echipe finaliste vor merge la București pentru a-și prezenta proiectele în fața juriului.

colegiul-national-george-cosbucAnul acesta, la prima etapă vor participa 63 de proiecte, între care şi două realizate de tot atâtea licee din judeţul Gorj. Este vorba de proiectul proiect „Meseria sau profesia-prioritate a cetăţeanului European”, realizat de o echipă de liceeni de la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Motru, coordonaţi de prof. Giorgescu Emilia-Mihaela, şi proiectul „Sunt cetăţean european, sunt educat!”, realizat de o echipă de liceeni de la Colegiu Tehnic „G-ral Gheorghe Magheru” Târgu-Jiu, proiect „Sunt cetăţean european, sunt educat!”, coordonaţi de profesorul Vulpe Carmen. Cei opt finaliști vor fi anunțati vineri, 4 decembrie.

Premii
Toate cadrele didactice care vor încărca rapoarte pe website vor primi diplome de participare. Elevii care vor realiza cele mai bune proiecte vor primi premii în bani: 700 euro pentru locul I, 500 euro locul II și 300 euro locul III, 100 euro pentru cele cinci mențiuni. Profesorii coordonatori ai celor opt proiecte finaliste vor merge la Bruxelles la Comisia Europeană. De asemenea, elevii din primele trei echipe clasate vor merge la Bruxelles în vizită de studiu la Comisia Europeană. Premierea câştigătorilor programului “Lider European” se va face în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here