Două drumuri judeţene intră în modernizare

620

Consilierii județeni au aprobat, într-o şedinţă extraordinară, proiectele de hotărâre privind modernizarea a două drumuri județene importante. Este vorba despre Drumul Județean 675B ce traversează localitățile Câmpu Mare-Albeni-Călugăreasa-Prigoria-Zorlești-Alimpești, până în DJ675C; valoarea totală a acestui proiect este de 91 de milioane de lei, iar contribuția din bugetul județului ar urma să fie de 2,3 milioane de lei. Cel de-al doilea drum care va fi reabilitat este Drumul Județean 675C ce traversează localitățile Târgu Logrești, Popești, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roșia de Amaradia, Becheni, Corşoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DN 67; pentru acest tronson este nevoie de peste 90 de milioane de lei.

Vineri, 11 noiembrie 2016, a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Gorj. Cu această ocazie au fost votate proiectele de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici modernizarea a două drumuri judeţene, respectiv: Drumul Județean 675B ce traversează localitățile Câmpu Mare-Albeni-Călugăreasa-Prigoria-Zorlești-Alimpești, până în DJ675C; valoarea totală a acestui proiect este de 91 de milioane de lei, iar contribuția din bugetul județului ar urma să fie de 2,3 milioane de lei. Cel de-al doilea drum care va fi reabilitat este Drumul Județean 675C ce traversează localitățile Târgu Logrești, Popești, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roșia de Amaradia, Becheni, Corşoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DN 67; pentru acest tronson este nevoie de peste 90 de milioane de lei.
A fost aprobat, de asemenea, proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului „Modernizare drum județean (675C), cu originea în DN 67B, ce traversează localitățile Târgu Logrești, Popești, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roșia de Amaradia, Becheni, Corşoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DN 67” și a cheltuielilor legate de proiect. „Se aprobă valoarea totală a proiectului „Modernizare drum judeţean (675C), cu originea în DN 67B, ce traversează localităţile Târgu Logreşti, Popeşti, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roşia de Amaradia, Becheni, Corşoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DN 67”, în cuantum de 91.301.304,92 lei (inclusiv TVA). Se aprobă contribuția proprie în proiect a U.A.T.-Județul Gorj, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 2.320.586,83 de lei (inclusiv TVA), reprezentând cofinanțarea proiectului „Modernizare drum judeţean (675C), cu originea în DN 67B, ce traversează localităţile Târgu Logreşti, Popeşti, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roşia de Amaradia, Becheni, Corşoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DN 67”. Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului „Modernizare drum județean (675C), cu originea în DN 67B, ce traversează localităţile Târgu Logreşti, Popeşti, Bustuchin, Poiana Seciuri, Seciurile, Roșia de Amaradia, Becheni, Corşoru, Alimpeşti, Sârbeşti, Ciupercenii de Olteţ, până în DN 67”, pentru implementarea proiectului în condiții optime, se vor asigura din bugetul propriu general al Județului Gorj”, se arată în proiect.
Cosmin-Mihai Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a fost împuternicit să semneze toate actele necesare şi contractul de finanțare în numele U.A.T.-Județul Gorj.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here