Două accidente într-o singură zi, la Băleşti

408

Doi şoferi gorjeni sunt cercetaţi de poliţişti pentru vătămare corporală din culpă după ce marţi, 6 septembrie, au fost implicaţi în două accidente de circulaţie produse pe raza comunei Băleşti, accidente în urma cărora au fost răniţi conducătorul unui moped şi un biciclist.

Poliţiştii gorjeni au fost sesizaţi marţi, prin apelul de urgenţă 112, în legătură cu producerea a două accidente rutiere pe raza comunei Băleşti. Un prim apel a fost efectuat în jurul orelor 13:00 de un participant la trafic care a anunţat că pe DN 67, în localitatea Băleşti, s-a produs un accident de circulaţie. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Biroului Rutier Târgu-Jiu. Din primele cercetări efectuate de către poliţiştii rutieri, a rezultat faptul că, U.N., 55 ani, din municipiul Motru, în timp ce conducea un autoturism, proprietatea personală, pe D.N. 67, din direcţia Târgu-Jiu–Motru, s-a angajat în depăşirea unui moped, condus regulamentar în acelaşi sens, de Ţ.I., 41 ani, din comuna Teleşti, fără a păstra o distanţă regulamentară, acroşându-l cu oglinda. În urma impactului a rezultat accidentarea uşoară a conducătorului mopedului. Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, purta centura de siguranţă, iar în autoturism nu au fost identificate aparate de detectarea undelor radar.

Biciclist rănit pe DN 67

În seara aceleiaşi zile, în jurul orelor 21:10, Poliţia Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112, de un participant la traficul rutier despre un alt accident de circulaţie produs pe D.N. 67, în comuna Băleşti, de această dată în accident fiind rănit un biciclist. La faţa locului s-a deplasat echipa operativă din cadrul Biroului Rutier Târgu-Jiu. Din primele cercetări efectuate de către poliţiştii rutieri, a rezultat faptul că lui T.G., 31 ani, din municipiul Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism, proprietate personală, pe D.N. 67, în localitatea Băleşti, din direcţia Motru – Târgu-Jiu, i-a căzut în faţa autoturismului un biciclist ce se deplasa în aceeaşi direcţie de mers, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma impactului a rezultat rănirea uşoară a biciclistului, L.G., 40 ani, din comuna Teleşti. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, purta centura de siguranţă, iar în autoturism nu au fost identificate aparate de detectare a undelor radar. Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat, nu purta echipament de protecţie reflectorizant, iar bicicleta nu era echipată corespunzător, pentru circulaţia pe timpul nopţii. În ambele cazuri poliţiştii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor exacte în care au avut loc evenimentele rutiere.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here