Dotări europene pentru unităţile şcolare din Drăguţeşti

354
Săptămâna viitoare, preşcolarii care locuiau în centrul comunei Drăguţeşti vor fi nevoiţi să facă naveta către satul Iaşi acolo unde se va pune în funcţiune o grădiniţă a cărei reabilitare a început încă de anul trecut.

Un număr de 20 de preşcolari se vor educa în noua grădiniţă, a cărei modernizare a costat Consiliul Local al comunei Drăguţeşti suma de 40.000 RON.

De asemenea, Primăria a mai contractat 500.000 RON pentru Şcoala Generală Cârbeşti şi Şcoala Generală Drăguţeşti. Ambele necesită instalarea de centrale termice, precum şi modernizarea grupurilor sanitare. „În scurt timp, comuna Drăguţeşti se va putea mândri cu unităţi şcolare europene, nemaifiind nevoie de dotări multă vreme de acum încolo”, ne-a declarat Vasile Moşoiu, edilul localităţii.
Biserici cu intrare asfaltată
Totodată, tot cu bani de la bugetul local, s-au asfaltat intrările la toate bisericile din Drăguţeşti. „Am turnat asfalt la cimitirul Urecheşti, la bisericile din Drăguţeşti, Tâlveşti şi Cârbeşti”, a completat Moşoiu. Acesta vrea ca de anul următor în centrul localităţii să fie ridicat un nou locaş de cult. O sumă de 1.000.000 RON a fost investită şi în asfaltări, în satul Iaşi şi pe DC 63, care leagă satul Văleni de Tâlveşti.
Acum două săptămâni, în Drăguţeşti-sat s-a terminat şi alimentarea cu gaze naturale, investiţie la care bugetul local a contribuit cu suma de 500.000 RON, restul până la 1.200.000 RON fiind bani proveniţi din fonduri europene. Într-o perioadă de două luni de zile s-a terminat şi extinderea reţelei de alimentare cu apă în satul Iaşi, pe o lungime de 3,8 km. Astfel de extinderi vor continua începând cu sfârşitul acestei luni în Drăguţeşti-sat.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here