Dotări de ultimă generație la Secția de Pediatrie a SJU Târgu-Jiu

481

În luna martie, CEZ Distribuție a finalizat demersurile de achiziționare și dotare cu echipamente medicale pentru Secția de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. Investiția are o valoare totală de aproximativ 10.700 de lei și vine în sprijinul eforturilor depuse de cadrele medicale care activează în cadrul secției.

Conform statisticilor din 2015, aproape 1500 de copii beneficiază de serviciile Secției Pediatrie din cadrul SJU Târgu-Jiu. Pentru a veni în sprijinul micilor pacienți, reprezentanții CEZ Distribuție au decis să doteze secția cu mai multe echipamente. “Sponsorizarea a constat în dotarea secției cu o lampă bactericidă ce realizează dezinfecția aerului și a suprafețelor din încăperile cu încărcătură microbiană mare prin intermediul radiației ultraviolete; un aspirator de secreții, care ajută la eliberarea căilor respiratorii, fiind utilizat la absorbția nazală, orală, traheică; trei corturi cefalice pentru nou-născuții ce necesită administrare de oxigen; trei aparate de aerosoli ce sunt de un real ajutor în tratarea răcelilor, bronșitei, gripei, dar și în ameliorarea simptomelor de astm la copii și un injectomat. Echipamentele sunt de ultimă generație, iar unul dintre echipamente a fost produs la comandă, în afara țării. Proiectul de dotare cu echipamente medicale a secției de Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, a fost declarat câștigator în cadrul unui Concurs de Proiecte CEZ, lansat în interiorul companiei. Astfel, la inițiativa unui angajat al Grupului CEZ, care s-a înscris cu această idee în concurs, am reușit să dăruim energie pentru binele comunității locale din județul Gorj”, se arată într-un comunicat de presă al CEZ.
Grupul CEZ în România este alături de comunitățile locale din aria sa de activitate și continuă să dăruiască energie pentru bine, începând cu cei mai mici membri ai săi. Ca dovadă, acesta este cel de-al șaptelea proiect de implicare socială în sistemul medical, fiind sprijinite până acum spitale din Dobrogea, Caraș Severin și din municipiul Craiova.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here