Dosarul POSDRU de la Penitenciarul Târgu-Jiu, finalizat de DNA luna viitoare

408

Cu vreo doi-trei ani în urmă, DNA Gorj finaliza un Dosar POSDRU, în urma căruia au căzut două capete: Directorul de atunci Comisar Şef Constantin Bălă şi Directorul adjunct pe probleme de Educaţie, ambii destituiţi din funcţii şi transferaţi, ori puşi la dispoziţia unei Puşcării doljene, din Craiova, la o unitate similară cu Penitrenciarul Târgu Jiu, iar opt cadre, devenite ulterior zece, au rămas sub urmărire penală.

Între timp, procurorul şef al DNA Gorj, Dănuţ Verboncu, a fost avansat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi, mai recent, a devenit adjunct de Şef de Secţie penală la DNA Bucureşti. Proiectul POSDRU fusese cu bani europeni, doar vreo 2,5 milioane de euroi pe ţară – titularii de proiect fiind cei de la Penitenciarul Târgşor(Prahova). La Penitenciarul din Târgu Jiu se prăduiseră doar un mizilic de 80.000 euro.
Cazul a fost preluat de DNA Craiova, dacă nu mă-înşel, într-o lună-două s-ar putea ca acesta să fie definitivat. Cele zece cadre de la Penitenciarul Târgu Jiu cercetate şi-au văzut de treburi, bineînţeles, iar timpul trece leafa, merge. O leafă substanţială, desigur.
I.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here