Dosarul lui Ponta, clasat după 6 ani

2254

Fostul deputat de Gorj Victor Ponta a anunțat clasarea dosarului în care era inculpat, după vizita în România a fostului șef al Executivului britanic, Tony Blair.
Dosarul a fost instrumentat de fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală”.
„După 6 ani de umilințe și minciuni s-a închis și Dosarul „Ponta – Blair”. Mă bucur că în România, după atâția ani, se poate face totuși puțină dreptate. Sigur că Portocală și șefii care l-au pus sunt bine merci; sigur că nimeni nu îmi dă înapoi cei 6 ani; nici nu își va cere scuze vreunul dintre cei care m-au înjurat pe această tema. Dar, ce nu te omoară, te întărește”, a scris Victor Ponta pe Facebook.
Fostul premier a mai explicat că această clasare „nu are nicio legătură cu prescripția, doar cu faptul că acuzațiile lui Portocală au fost pur și simplu aberante, un caz „de școală” de dosar politic”.
Dosarul Ghiţă-Ponta-Blair a fost deschis de procurorii DNA Ploieşti la data de 6 septembrie 2016.
Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub acuzare pentru „folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite” şi „complicitate la infracţiunea de spălare de bani”, iar Sebastian Ghiţă pentru „spălare de bani”.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here