Dosarul angajărilor de la Spitalul Judeţean, sub mantaua DNA

297

Firul cercetărilor în dosarul angajărilor penale de la Spitalul Judeţean din Târgu-Jiu s-a rupt la începutul acestei luni după ce persoanele anchetate oficial în acesta au fost eliberate de instanţa din Gorj. Declinarea competenţei procurorilor de la Parchetul Judeţean Gorj, la DNA a fost anunţată la Târgu-Jiu cu jumătate de gură, neştiindu-se unde se află acum dosarul şpăgilor de la unitatea medicală din judeţul premierului Victor Ponta. Reprezentanţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie(DNA), transmit la rândul lor în scris, la solicitarea Gorjeanul, că nu pot furniza informaţii legate de locul în care se află dosarul şi nici dacă există vreun parlamentar citat sau cercetat în acest dosar.

Reţinerile spectaculoase operate la Târgu-Jiu, de procurorul Emil Moţa, în dosarul şpăgilor date pentru posturi la Spitalul Judeţean, au bulversat la finalul lunii ianuarie şi la începutul lunii februarie lumea medicală dar şi politică a judeţului Gorj. Audierea şefului unităţii medicale de la Târgu-Jiu şi reţinerea a trei angajaţi ai spitalului în câteva zile au băgat fiori de spaimă în special între angajaţii unităţii spitaliceşti, mai ales că se vehicula şi audierea altor “grei” de aici. Posibila audiere a deputatului USL, Camelia Khraibani, lucru relatat de surse judiciare, a făcut ca cercetările în acest dosar să ia o nouă turnură, totul fiind finalizat cu o declaraţie în presă a purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, Cristina Ciobanu. “În cauză există indicii cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de corupție și a unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție comise de către trei persoane față de care nu s-a început urmărirea penală până în prezent, persoane a căror calitate atrage competența de cercetare a Direcției Naționale Anticorupție”, a declarat Ciobanu, moment după care periplul angajaţilor Spitalului Judeţean Gorj pe la Parchet au încetat brusc.

Khraibani nu scapă de suspiciuni
Dorind să aflăm dacă dosarul a ajuns la DNA şi dacă în dosar este vizat şi un parlamentar, aşa cum s-a vehiculat la începutul acestei luni, am solicitat, în scris, reprezentanţilor acestei instituţii informaţii oficiale. Răspunsul primit a fost însă ambiguu, deşi legal, fiindu-ne transmis astfel că, momentan, ancheta este la secret fiind în faza în care legiuitorul permite ca informaţiile din dosar să nu fie publice. “La solicitarea dumneavoastră din 12 februarie 2013, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele: Cauza penală la care faceţi referire este în curs de instrumentare. Având în vedere stadiul anchetei, în acest moment, informaţiile suplimentare nu sunt publice, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. 1 lit. e, f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public”, se arată în răspunsul DNA.
Am înţeles însă, printre rânduri, că DNA deţine dosarul a căror prime cercetări au pornit la Parchetul Judeţean Gorj.
Afectată în acest caz este însă deputatul Camelia Khraibani asupra căreia, în ciuda faptului că a declarat public că nu are legătură cu acest dosar, planează suspiciunea că ar putea să fie vizată de ancheta DNA. Nu este singura în această situaţie, Vasile Stănculete fiind şi el vizat, neoficial, în dosarul mutat la Bucureşti.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here