Dorina Cioplea și Ștefan Strâmtu expun ”(I`m) personal”

518

Duminică, 20 octombrie 2013, de la ora 17.00, la Muzeul de Istorie și Arheologie ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu (str. Geneva, nr. 8), va avea loc vernisajul expoziției de pictură ”(I`m) personal”, semnată de Dorina Cioplea și Ștefan Strâmtu.

”(I`m) personal” este o expoziție născută dintr-o prietenie și colaborare de mai bine de zece ani dintre cei doi tineri artiști târgujieni. ”Crescuți” împreună în școala de la Târgu-Jiu, Dorina Cioplea și Ștefan Strâmtu se găsesc și regăsesc periodic, expunând împreună în expoziții de grup și acum în prima lor expoziție personală. ”(I`m) personal” este o expoziție de nuduri și forme umane, un subiect preferat de Ștefan încă din facultate, atins inclusiv în lucrarea sa de licență.
”Inițial am vrut să fiu doar curatorul acestei expoziții, să fac un pas înapoi și să îl admir pe Ștefan pe simeze, dar apoi am hotărât împreună că am putea duce colaborarea noastră mai departe de atât și am putea expune împreună. Lucrările lui m-au inspirat așa că am aderat la ideea de nud. Deși suntem foarte familiarizați unul cu stilul celuilalt și, practic, venim din aceeași școală, lucrările noastre se completează prin contrast. Dar cred că tocmai acest contrast și aceste diferențe ne apropie.” (Dorina Cioplea)
Ștefan Strâmtu s-a născut în anul 1987, la Târgu-Jiu, acolo unde locuiește și lucrează în prezent. Este absolvent al Liceului de Muzică și Arte Plastice ”Constantin Brăiloiu” și al secției ”Pedagogie – Arte Plastice și Decorative” din cadrul Universității ”Constantin Brâncuși” Târgu-Jiu, precum și al cursurilor masterale de la Facultatea de istorie și patrimoniu din cadrul Universității ”Lucian Blaga” Sibiu, specializarea restaurare lemn policrom. De-a lungul timpului l-a preocupat arta populară, dar și pictura de șevalet. A participat la mai multe expoziții naționale de grup și are lucrări în colecții particulare din țară. De asemenea, a fost prezent în tabere de creație precum și la festivaluri și competiții artistice. În prezent este profesor de arte plastice la Liceul teologic din Târgu-Jiu.
Dorina Cioplea s-a născut în 1987 la Târgu-Jiu. Absolventă şi licenţiată a Universităţii „Constantin Brâncuşi”, secţia Pedagogie – Arte Plastice şi Decorative și a Liceului de Muzică și Arte Plastice ”Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu. Prezentă cu lucrări de pictură, grafică și instalații în mai multe expoziţii de grup (Târgu-Jiu, Petroșani, Timișoara, București) încă din timpul liceului. Activează în presa scrisă şi audio-vizuală din 2007, lucrând ca reporter, redactor, redactor cultural, secretar şi coordonator de redacţie, editor coordonator.
Din decembrie 2011 și până în septembrie 2012 a fost managerul Galeriei Galateea din București, prima galerie de ceramică din țară, iar timp de o jumătate de an a reprezentat imaginea editurii bucureștene Tracus Arte. În ultimul timp a ales să se implice și în proiecte curatoriale.
M.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here