Donaţii prin sms pentru “Cuminţenia Pământului”

505

Autorităţile locale de la Târgu-Jiu vor lua legătura în următoarea perioadă cu reprezentanţii companiilor de telefonie mobilă de la nivel naţional în vederea achiziţionării unui număr scurt, din patru cifre, prin intermediul căruia, cetăţenii, dar şi persoane juridice, să facă donaţii pentru “Cuminţenia Pământului” doar prin trimiterea unui sms. Aceste sume vor ajunge în conturile puse la dispoziţie de Ministerul Culturii pentru colectarea publică a 6 milioane euro, necesare achiziţionării sculpturii brâncuşiene “Cuminţenia Pământului”.
“Am discutat cu primarul Florin Cârciumaru şi am constatat că trebuie ca instituţiile publice să se implice mai mult în colectarea de fonduri pentru «Cuminţenia Pământului». În acest sens, am vorbit cu conducerea Centrului «Constantin Brâncuşi», care se va ocupa de contactarea firmelor de telefonie mobilă în vederea achiziţionării unui număr scurt, format din patru cifre, prin care să se poată face donaţii financiare. Vom promova acest număr scurt de sms prin diferite acţiuni culturale, teatru stradal, concerte, dar şi prin diferite materiale promoţionale”, a declarat Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu.
Pe 16 martie, Guvernul a anunţat public intenţia de a achiziţiona sculptura “Cuminţenia Pământului”, una dintre cele mai importante lucrări din opera lui Constantin Brâncuşi, printr-un efort comun susţinut de stat şi de cetăţenii României. Subscripţia publică are ca obiectiv colectarea sumei de 6 milioane euro, bani care se vor adăuga celor 5 milioane alocate de Guvern pentru achiziţia sculpturii. Sculptura, realizată în calcar crinoidal (primul posesor al sculpturii povestea că ştie de la Brâncuşi că ar fi folosit pentru corpul statuetei un bloc de piatră din catacombele Parisului – grotele Savonnières), este evaluată la suma de 20 milioane euro.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here