Doljeanul Vişan, lipit de prezidenţiabila Nuţi

555

Gelu Vişan, cel care a venit la Gorj, exact cu un an în urmă, alături de Cristian Diaconescu ca să anunţe înfiinţarea Fundaţiei Mişcarea Populară din judeţul nostru, a uitat de prezidenţiabilul partidului pe care îi secunda în 2013 ca să îi ţină trena viitoarei candidate la preşedinţie, Elena Udrea. Vişan, secretar general adjunct al PMP, nu numai că a stat lipit de Nuţi Udrea în cele două zile petrecute în Gorj, dar i-a şi gesionat întâlnirile cu liderii PMP din Oltenia, organizate la stabilimentul lui Nicu Daviţoiu de la Arcani. Vişan a fost cel care a iniţiat campania de strângere de ajutoare a PMP Dolj, donaţii ajunse în Gorj pentru a fi împărţite de Udrea, asta în timp ce şefa partidului a câştigat de partea sa trei judeţe sinistrate, două din Oltenia şi unul din Muntenia, spre care a trimis ajutore din partea PMP Neamţ, locul unde aceasta şi-a câştigat mandatul de parlamentar.

Vişan, cel care îl făcea la Târgu-Jiu, cu un an în urmă, cu ou şi oţet pe subprefectul capitalei, Liviu Andrei, avându-l alături pe Cristian Diaconescu, a schimbat macazul şi s-a dat de partea contracandidatei sale la şefia PMP. Adică de partea Elenei Udrea pe care a însoţit-o la fel ca un bodyguard în deplasarea acesteia electorală, de final de săptămână, din judeţul Gorj. Doljeanul Vişan a trasat alături de Udrea un plan de atragere de partea candidatei la preşedinţie toţi liderii PMP din Oltenia, primul care a căzut fiind şeful PMP Mehedinţi. Acesta a anunţat de altfel, joi, că va solicita în şedinţa de marţi a partidului ca Udrea să fie candidatul PMP la preşedinţie şi nu Cristian Diaconescu care nu ar avea destulă notorietate. ,,Din această cauză, procesul de strângere a semnăturilor este dificil. Am strâns aproape o mie de semnături, dar este insuficient pentru a-i asigura ascensiunea la Cotroceni. Cei care îl cunosc pe domnul Diaconescu îi reproşează că nu ia atitudine publică faţă de unele chestiuni politice actuale”, a afirmat președintele filialei PMP Mehedinţi, Eugen Golea. El a mai arătat că joi a avut loc o întrunire a Consiliului Executiv Judeţean al PMP în care toţi membrii şi-au arătat disponibilitatea de a o susţine pe Elena Udrea la Preşedinţie, decizia urmând să fie transmisă Colegiului Naţional al formaţiunii politice, care se va întruni marţi, la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

gelu visan (5)Gorjul are 800 din cele 5000 de semnături pentru Diaconescu
După Mehedinţi şi Gorjul, prin atitudinea lui Nicu Daviţoiu şi a faptului că în Gorj nu s-au strâns decât 800 de semnături pentru prezidenţiabilul Diaconescu, s-a alăturat dorinţei lui Udrea de a intra în cursa pentru Cotroceni. De altfel, Daviţoiu declara cu o zi înainte de venirea lui Udrea în Gorj că filiala sa a strâns 800 de semnături pentru candidatura lui Cristian Diaconescu, din cele 5.000 care trebuie adunate până la 1 septembrie. El a spus însă că la şedinţa Colegiului Naţional al PMP va cere conducerii partidului sondajele de opinie pentru a vedea cine are şanse reale de câştig şi cine ar trebui să primească susţinere pentru lupta electorală din toamnă. ”E perioada de concedii acum, dar probabil facem 5.000 de semnături până la sfârşitul lunii. Nu asta e problema noastră. Eu nu cred că PMP nu găseşte un candidat care să nu treacă de 10% în sondaje. Cel mai bun din sondaje trebuie susţinut pentru că e clar că are şanse mai mari şi reale pentru a se bate pentru candidatură. O să cer şi eu la şedinţa de săptămâna viitoare(n.r. de marţi) sondajele ca să ştim şi noi pentru cine muncim toamna aceasta. O spun fără orgolii, dar trebuie să ştim pentru cine vom alerga trei luni de acum încolo”, a declarat Nicolae Daviţoiu, fost candidat PDL pentru Colegiul 6 Deputaţi din Târgu Jiu, colegiu câştigat de premierul Victor Ponta. Daviţoiu a făcut aceste declaraţii la o săptămână după ce candidatul PMP la Preşedinţie, Cristian Diaconescu, a făcut o vizită în judeţul Gorj în cadrul căreia nu s-a întâlnit cu el sau cu colegii din organizaţie, ci doar cu colegii de la Fundaţia Mişcarea Populară. ”E şi vina dumnealui. E un profesionist desăvârşit, dar nu reuşeşte să treacă de bariera aceasta de 10%. Acum mai vin şi acuzaţiile acestea de la Elena Băsescu în care eu nu cred. Nu cred că preşedintele meu de partid îmi trimite listele să strâng semnături pentru candidat şi apoi ar cere în teritoriu să nu fie strânse semnături. Mie nu mi s-a cerut aşa ceva”, a spus Daviţoiu.

Doljul şi Vâlcea, de partea lui Udrea
PMP Dolj este, prin Gelu Vişan care are fieful în judeţul vecin, şi el alături de Udrea ca şi Vâlcea, judeţul sinistrat care a primit donaţii de la PMP Neamţ. De altfel, organizaţia de aici, deşi avea ca ţintă strângerea a 6000 de semnături pentru Diaconescu a colectat doar 800. ”Până acum am avut mobilizaţi doar 20 la sută dintre oameni, timp este destul. Oamenii au fost în concediu, dar vor reveni şi nu ne facem probleme că nu vom aduna cele 6.000 de semnături”, a spus, recent, preşedintele PMP Vâlcea, Marian Mirea. Acesta a evitat însă să spună cine este, în opinia sa, candidatul cu cele mai mari şanse la alegerile prezidenţiale – Cristian Diaconescu sau Elena Udrea. ”Nu sunt în măsură să spun cine are şanse mai mari de a câştiga Preşedinţia. Noi, la nivel local putem să credem că un anumit candidat are şanse mai mari, însă la nivel naţional situaţia s-ar putea să fie alta”, a spus şeful PMP Vâlcea.
Nu se ştie dacă PMP Olt este sau nu de partea lui Udrea, dar cert este că până acum Nuţi şi-a subjugat organizaţiile din Oltenia.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here