Doliu la Jandarmeria Gorj! Colegii l-au condus cu onoruri militare pe ultimul drum

673

Jandarmul veteran Iosif Roșu a fost condus, ieri, de familie, apropiați și colegi, pe ultimul drum. Acesta a fost înmormântat cu onoruri militare, la Târgu-Jiu.
”Astăzi, jandarmii gorjeni îl conduc cu onoruri militare pe ultimul drum pe cel ce a fost jandarmul veteran căpitan (rezervă) Roșu Iosif – cel mai longeviv jandarm din județ.
Născut în anul 1921 în localitatea Mărgăritești, județul Buzău, a urmat etapele formării ca jandarm în cadrul Centrului de Jandarmi Găești, Regimentul de Jandarmi Pedeștri București și a Școlii de Subofițeri Jandarmi Drăgășani, ulterior fiind trimis pe front la Odesa. După război a fost repartizat instructor-comandant de pluton la formațiunea de jandarmi din Târgu-Jiu și Poiana (Rovinari).
Domnul căpitan (rezervă) Roșu Iosif ne-a donat nouă jandarmilor gorjeni pagina de istorie trăită de dânsul în scurta carieră de jandarm din anii 1941-1950 când prin Decret Prezidențial a fost trecut în rezervă, documentele fiind prezentate în Sala de Tradiții a unității. În decursul timpului a fost prezent ca invitat la Zilele Veteranilor Jandarmi, iar generația tânără de jandarmi a putut să cunoască aspecte relevante privind istoria Jandarmeriei în Gorj și să-și manifeste recunoștința față de activitatea desfășurată de veteranii jandarmi. În aceste clipe, jandarmii gorjeni își exprimă regretul profund pentru dispariția sa și suntem alături de familia îndurerată.
Rămas bun, drag camarad”, au precizat reprezentanții IJJ Gorj, pe pagina de Facebook a instituției.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here