Doina Gorjului a sărbătorit venirea toamnei printr-un spectacol fastuos

368
spectacol1„A ruginit frunza din vii”, aceasta a fost intitularea spectacolului oferit luni seară de către Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului” în cinstea împlinirii a 145 de ani de administraţie judeţeană gorjeană.
Spectacolul care s-a desfăşurat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Jiu face parte din cadrul manifestărilor ocazionate de sărbătorirea a 145 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Gorj.

Manifestarea a fost una de varietăţi muzicale, strict al ansamblului, singura invitată fiind doar actriţa de comedie, Jeni Nicolau, care a jucat o scenetă alături de directorul „Doinei Gorjului”, Gheorghe Porumbel. Cei doi, au fost aplaudaţi la scenă deschisă. Membrii ansamblului s-au amestecat printre sutele de oameni prezenţi în sală pentru a le oferi mere, dar şi ţuică. De asemenea, nu au lipsit dansurile, dar şi piese frumoase din repertoriul fiecărui artist al ansamblului. Ca noutate, unii dintre aceştia, au jucat şi roluri de actori, având câte o mică scenetă în cadrul spectacolului.

De asemenea, decorul a fost unul în ton cu titlul spectacolului, predominând culorile pământii, de toamnă. Şi toamna, a jucat un rol, deoarece prezentatoarea spectacolului, Codruţa Florescu, a imitat o discuţie telefonică cu toamna. Atât costumaţia acesteia, cât şi ale celorlalţi care au păşit pe scenă, a fost una de anotimp, pentru a se potrivi perfect cu decorul.
Critici, urmate de aplauze
spectacol2Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj a criticat la începutul spectacolului faptul că evenimentul a început cu o întârziere de jumătate de oră, declarând că „directorul ansamblului trebuia să-şi ceară scuze pentru lipsa de organizare”. „Alexandru Ioan Cuza, Generalul Magheru, Ecaterina Teodoroiu, toţi aceştia sunt pagini ale trecutului judeţului nostru”, a completat imediat preşedintele CJ Gorj, evocând şi enumerând etape ale istoriei Gorjului. El a mai spus că cei 145 de ani reprezintă un moment de cotitură în administraţia publică gorjeană, fiind şi un moment important pentru instituţiile de cultură din judeţ.
După alocuţiunea rostită de Călinoiu, acesta i-a înmânat lui Gheorghe Porumbel o medalie jubiliară, o diplomă de aleasă preţuire, dar şi insigna CJ Gorj. „Am înmânat acestea deoarece Ansamblul Doina Gorjului să ne reprezinte în continuare cum ştiu ei mai bine, atât în ţară, cât şi în afara graniţelor”, a mai spus preşedintele Ion Călinoiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here