Doi minori gorjeni, în programul terapeutic al specialiştilor antidrog

361

beneficiariLa această oră, angajaţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj au în programul terapeutic două persoane. Este vorba despre doi minori. Serviciile de care beneficiază aceştia sunt gratuite.

În pofida faptului că la nivelul judeţului nostru nu există probleme legate de consumul de droguri, nu acelaşi lucru se poate spune despre consumul de alcool, care a căpătat dimensiunile unui fenomen. „În momentul de faţă, la CPECA Gorj se află în program terapeutic două persoane minore şi sunt pe consum de alcool, pe consum de tutun, deci de diferite substanţe. Serviciile oferite sunt gratuite; li se oferă consiliere individuală sau de grup, cu familia. Dacă doresc să intre într-un program terapeutic li se desemnează un manager din cadrul CPECA, ca va ţine în permanenţă legătura cu familia”, a precizat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj.

Servicii gratuite

Reprezentantul CPECA Gorj spune că „prin serviciile de prevenire în mediul universitar şi şcolar se oferă servicii gratuite celor care doresc să intre în sistem şi în programul terapeutic, dar pentru minori este nevoie de acordul părinţilor. Cei care sunt majori şi doresc să acceseze aceste servicii pot să intre singuri în programul terapeutic, cerinţa fiind ca ei să-şi dorească acest lucru”.

Din experienţa angajaţilor centrului antidrog din Gorj, cei care li se adresează pentru a beneficia de serviciile lor vin la CPECA fie din proprie iniţiativă, fie trimişi de părinţi. „Unii vin la iniţiativa lor, alţii sunt trimişi de către părinţi, pentru că în momentul în care părinţii suspectează ceva vin şi se interesează la noi şi ulterior îi aduc pe copii”, a menţionat Laurenţiu Şoşoi, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Gorj.

E de precizat faptul că toţi cei care doresc să se informeze, sau să fie consiliaţi de un specialist, se pot deplasa la sediul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj, acolo unde vor beneficia de întreaga atenţie a personalului CPECA. În plus, toate persoanele care se adresează Centrului antidrog, au garanţia confidenţialităţii.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here