Doi jandarmi gorjeni, decoraţi de ministrul Afacerilor Interne

412

Doi jandarmi gorjeni, abia întorşi din misiunea în Afganistan, au fost decoraţi ieri de ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe. Cei doi jandarmi gorjeni au făcut parte din cel de-al patrulea contingent de jandarmi care s-au întors din misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan – N.A.T.O. Training Mission.

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, i-a decorat ieri, la sediul M.A.I., pe membrii celui de-al patrulea contingent de jandarmi, care s-au întors din misiunea de instruire a forţelor de ordine publică din Afganistan – N.A.T.O. Training Mission. Printre jandarmii decoraţi de către ministrul MAI se numără şi doi jandarmi gorjeni: locotenentul Diaconescu Andrei şi plutonierul Dumitrescu Ivan Constantin. Cei doi gorjeni au făcut parte din al patrulea contingent de jandarmi care a participat la misiunea de instruire a poliţiei afgane desfăşurată de NATO în Afganistan. Locotenentul Andrei Diaconescu are 27 de ani, este absolvent al Academiei de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, comandant de subunitate în cadrul Detaşamentului Mobil şi a urmat cursul de bază pentru misiuni internaţionale. Plutonierul Ivan Dumitrescu are 29 de ani, este absolvent al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani, subofiţer în cadrul Detaşamentului Mobil şi a mai participat la o misiune internaţională în Kosovo, în anul 2011. Un număr de opt jandarmi gorjeni (4 ofiţeri si 4 subofiţeri) au participat la misiunea de instruire a poliţiei afgane desfăşurată de NATO în Afganistan.

245 de jandarmi români, în misiune în Afganistan
Începând cu data de 28 aprilie 2011, potrivit Hotărârii Consiliului Suprem de Apărare a Ţării nr. 29 din 22.03.2011, 245 de jandarmi (4 contingente) au participat la misiunea de instruire NATO Trening Mission a forţelor de ordine publică din Afganistan. Aceasta a fost prima misiune desfăşurată de Jandarmeria Română sub egida NATO – până la acel moment jandarmii acţionând în misiuni internaţionale sub egida ONU (în Kosovo – până în anul 2008) şi sub egida Uniunii Europene, în Kosovo şi Georgia. Jandarmii care au alcătuit cele patru contingente ce au acţionat în Afganistan au fost selecţionaţi din toate unităţile Jandarmeriei Române, în urma promovării unor examene prin care le-au fost testate cunoştinţele de specialitate. Durata unei misiuni a fost de şase luni, militarii fiind dislocaţi în centrele de pregătire ale Poliţiei afgane. Jandarmii români au executat, în acest interval de timp, trei tipuri de activităţi: instruirea directă a poliţiştilor afgani, activităţi de mentorat pentru instructorii afgani şi activităţi de mentorat pentru ofiţerii afgani din comandamentele centrelor de pregătire.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here