Doi gorjeni s-au cunoscut în Germania, Alice Kanterian şi Horaţiu Mălăele

533

alice kanterian si Florin SerbanStabilită în Germania de la vârsta de 12 ani, Alice Kanterian, interpret în industria filmului şi televiziune, a avut surpriza, sau mai bine spus norocul,

de a cunoaşte la München un alt gorjean de renume, pe Horaţiu Mălăele. Alice Kanterian, locuieşte la Bremen şi este corespondenta cotidianului „Gorjeanul”; ea ne-a împărtăşit minunata experienţă prilejuită de întâlnirea sa cu Horaţiu Mălăiele.

Horaţiu Mălăele a participat la Filmfest, München, cu filmul „Nunta mută”, primul său lungmetraj, el luând parte la acel festival şi în rol de actor în lungmetrajul francez „L`armee de la crime”, un film de Robert Guédiguian .
malaeleDoi gorjeni s-au cunoscut la nemţi
Alice Kanterian ne mărturiseşte cum a decurs întâlnirea cu Horaţiu Mălăiele: „eu trebuia să-i traduc numai interviul cu presa germană, dar m-am dus la screeningul, care a avut loc cu o zi înaintea festivalului, ca să-l cunosc, Horaţiu fiind din Târgu-Jiu, şi de cum m-a văzut şi i-am spus că sunt din Târgu-Jiu şi eu, el ne-a zis şi mie şi organizatorilor că vrea ca numai eu să-i traduc tot. Şi în seara aceea era vorba de prezentarea lui şi după film de Q&R al publicului. A fost un moment comic, căci planificat era să traducă colaboratoarea festivalului, franceza-germana, dar pur şi simplu Horaţiu a refuzat, a zis că el mă vrea numai pe mine. A doua zi au avut loc interviurile cu jurnalişti, 6 interviuri radio şi print, ziare importante, iar după-amiaza un panel despre tendinţele industriei cinematografice în Europa de Est.
Filmul lui a fost un succes deplin, fiind îndelung aplaudat. A avut loc o a doua proiecţie în cea de-a treia zi. Seara Horaţiu a fost invitat la o recepţie la un hotel de 5 stele din München, Bayerischer Hof, unde mi-a prezentat-o pe actriţa Anamaria Marinca, din filmul lui Cristian Mungiu.”
Lungmetrajul cu noroc
Horaţiu Mălăele a regizat pentru prima dată un lungmetraj, „Nunta mută”, la fel ca şi Florin Şerban, „Eu când vreau să fluier, fluier”, ceea ce le-a şi adus celor doi regizori aprecierea nemţilor şi nu numai. Totodată, cu ocazia participării acestora la festivalurile de film din Germania, i-a cunoscut şi Alice Kanterian şi ne-a împărtăşit, astfel, şi nouă experienţele de pe scenă, dar şi din culise.
Alice Kanterian şi Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here