Doi angajaţi ai Petrol Ţicleni, arşi de vii într-o explozie

494

explozie ticleni (7)Doi bărbaţi, angajaţi la Schela de Petrol Ţicleni, sonda 206 Bîlteni, şi-au pierdut joi viaţa într-un accident de muncă.

Bărbaţii, în vârstă de 41 şi 45 de ani, lucrau de aproximativ 20 de ani în domeniu. Accidentul face obiectul unei anchete desfăşurate de poliţişti şi de inspectorii de muncă.

Alexandru Tunaru, şef de echipă şi colegul său Grigore Sterian nu au avut nicio şansă de supravieţuire. Cei doi bărbaţi fuseseră solicitaţi să repare o conductă de petrol. Unul dintre ei se afla în groapa săpată pentru a putea ajunge la ţeavă iar cel de-al doilea era la suprafaţă, în apropiere. În timp ce primul suda o fisură, s-a produs o explozie care, practic, i-a carbonizat în câteva clipe pe amândoi. „Nu a mai rămas nimic din ei. Sunt arşi. Nu mai pot fi recunoscuţi. Unul este în groapă şi celălalt este pe margine. Sunt doar oasele”, a povestit unul dintre martori. Rudele celor doi bărbaţi au ajuns la faţa locului dar nu au fost lăsate să se apropie. „Cred că vor să ascundă ceva. Să vedeţi cât de ars este perimetrul, a ars până în dunga pădurii. Nu înţeleg de ce nu ne mai lasă să ne apropiem”, a spus un apropiat al uneia dintre victime. La faţa locului s-au deplasat pompierii care au stins incendiul, ulterior fiind nevoie de intervenţia unei vidanje pentru a extrage apa cu care aceştia au stins incendiul, din groapa în care unul dintre cadavre încă se mai afla. Jandarmii au fost cei care au avut grijă să nu lase pe nimeni să se apropie, în timp ce reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj desfăşurau primele cercetări la faţa locului. Timp de mai multe ore rudele celor doi au stat la 50 de metri depărtare, fără să fie lăsate să se apropie, aşteptând cu sufletul la gură să afle ce s-a întâmplat cu adevărat, sperând că poate, totuşi, a fost o greşeală şi nu este vorba despre soţii, taţii sau fraţii lor.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here