Doi angajaţi ai CEO au murit în 12 ore

436

Un nou accident de muncă s-a produs marţi seară în cadrul Complexului Energetic Oltenia, în urma acestuia pierzându-şi viaţa un salariat în vârstă de 57 de ani. La aproape 12 ore distanţă, mai precis ieri dimineaţă, un alt angajat al CEO a decedat, viaţa acestuia fiind curmată de un posibil infarct.

Un accident de muncă mortal a avut loc marţi seară în cadrul Complexului Energetic Oltenia – Sucursala Electrocentrale Turceni. Un angajat în vârstă de 57 de ani care ocupa funcţia de operator control nedistructiv a decedat strivit de liftul de transport materiale şi personal. “Victima este salariatul K.D. în vârstă de 57 ani, căsătorit. Avea ocupaţia de operator control nedistructiv, cu vechime de 22,9 ani în ocupaţie şi vechime la locul de muncă de 39,6 ani. În jurul orelor 18:15, operatorul control nedistructiv K.D. i-a solicitat electricianului liftier B.I. să-l deplaseze de la cota 0 la cota 68 a cazanului 3. După ce a ajuns cabina liftului la cota 68, au procedat la deschiderea grilajelor şi a uşilor liftului, iar în timp ce K.D. se pregătea să coboare s-a produs plecarea intempestivă a cabinei liftului în sus, surprinzându-l pe acesta între podeaua cabinei şi grinda superioară a uşii de ieşire, accidentându-l mortal. Evenimentul urmează a fi cercetat de inspectorii de muncă”, a declarat George Romanescu, inspector-şef în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.
La o distanţă de circa 12 ore, adică ieri dimineaţă, în jurul orelor 07:00, un alt angajat alt CEO, de această dată de la Sucursala Electrocentrale Rovinari, a decedat, incidentul fiind cercetat de inspectorii de muncă gorjeni. “În ziua de 21 ianuarie 2015, în jurul orelor 07:00 în cadrul CEO – Sucursala Rovinari, Bloc Energetic IV, s-a produs un eveniment. Victima este salariatul C.F. în vârstă de 54 ani, căsătorit, şi avea ocupaţia de lăcătuş, cu vechime de 34 ani in ocupaţie şi vechime la locul de muncă de 34 ani. Din ce ne-a fost comunicat nouă, am aflat că, la ieşirea din schimbul III, lăcătuşul C.F., aflându-se în vestiar pentru a se schimba. i s-a făcut rău şi a căzut pe pardoseală. I s-a acordat primul ajutor în jurul orelor 08:00, echipajul SMURD declarând decesul”, a precizat şeful ITM Gorj, George Romanescu.
Tot în această lună, un alt salariat al CEO, Sucursala Turceni, a murit în timp ce se afla la locul de muncă, acesta fiind lovit de un bulgăre de cărbune.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here