Doar câţiva primari gorjeni au asistat la Pledoaria ISU pentru Pământ

459

isu 003Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale a fost aşteptată, la Târgu – Jiu, printr-o şedinţă în care au participat atât reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj

cât şi ai administraţiei publice locale şi judeţene. Moto-ul întâlnirii a fost „Pledoarie pentru pământ”.

Perspectiva unei planete distruse, a unor calamităţi naturale care ar lăsa fără locuinţă şi, mai grav, fără viaţă, foarte mulţi oameni, a unor incendii de proporţii care ar rade de pe faţa pământului localităţi, păduri, oraşe, toate aceste gânduri negre care, uneori, devin realitate, i-au lăsat reci pe primarii, şi aşa puţini, prezenţi la discuţie. Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, stabilită în a doua miercuri a lunii octombrie, a fost desemnată tocmai pentru a conştientiza pe cei care au puterea de a lua decizii şi măsuri în acest sens.
Edilii, neimpresionaţi
Primarii, deşi sunt şi preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, nu au prea catadicsit să se prezinte la şedinţa la care au luat parte şi prefectul judeţului, Liviu Andrei, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj – Ion Călinoiu. Cei care, însă, s-au prezentat, au căscat cam pe tot parcursul evenimentului, semn că nu-i sperie inundaţiile, cutremurele sau alte calamităţi posibile.
Porţi deschise la subunităţile ISU
În cadrul manifestărilor prilejuite de această zi, toate subunităţile Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj din localităţile Motru, Turceni, Tismana, Novaci, Bumbeşti Jiu, Hurezani şi Târgu – Jiu, vor organiza Ziua Porţilor Deschise. De asemenea, mâine şi poimâine vor fi plantaţi puieţi de arbori în Târgu – Jiu şi Ciuperceni, cu ajutorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Gorj şi a elevilor şcolilor generale nr. 5 din Târgu – Jiu şi din Ciuperceni.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here