DNA Craiova îi cercetează penal pentru corupție și infracțiuni de serviciu pe Remetea(ALDE), Antonie(PNL) și Ișfan(PSD)

1528

Președintele ALDE Tismana, Petre Remetea, fost viceprimar al localității și chiar viitor, astăzi urmând să fie propus pentru a ocupa iar funcția din care a demisionat în noiembrie 2016, Antonie Serafim, primarul liberal de Padeș, și Ion Ișfan, inspectorul școlar general, sunt cercetați împreună pentru fapte de corupție și infracțiuni de serviciu de către procurorii DNA-Serviciul Teritorial Craiova. Plângerea prin care cei trei au ajuns să fie cercetați pentru abuz în serviciu, trafic de influență, instigare la abuz în serviciu și corupție s-a depus în toamna anului trecut la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, instituție care a declinat apoi cercetările în favoarea DNA Craiova. După câteva luni de cercetări, procurorii DNA au dispus disjungerea cauzei și conexarea cu alte cauze legate de aceste persoane, care mai aveau dosare în lucru la Direcția Națională Anticorupție(DNA) Craiova.

La baza dosarului, aflat în lucru la DNA Craiova se află plângerea cu nr. 298/P/2016 depusă de către Cristian Elena, viceprimarul comunei Padeș, în data de 28 septembrie 2016, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. În cuprinsul plângerii, alesul PMP susține că, în comuna Padeș s-au realizat, prin comiterea unor infracțiuni de serviciu și corupție, două investiții cu bani publici, în care ar fi fost implicate direct cele trei persoane: Petre Remetea, pe atunci viceprimar al orașului Tismana, în prezent consilier local ALDE în CL Tismana și președinte al organizației locale ALDE Tismana, fost administrator al SC ELIMASTRO SRL(societate administrată în prezent de soția sa); primarul liberal al comunei Padeș, Antonie Serafim și Ion Ișfan, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. În cuprinsul plângerii, Remetea este acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de influență și instigare la abuz în serviciu, primarul Antonie de abuz în serviciu iar Ișfan de trafic de influență, instigare la abuz în serviciu și corupție.

Prejudiciu de 160.000 de lei
Cristian Elena se referă la două investiții dobândite de ELIMASTRO SRL în comuna Padeș de la autoritățile locale, în toamna anului trecut, perioadă în care Petre Remetea era viceprimar de Tismana. La baza plângerii se află, mai exact, contractul nr.239/AP din 2 septembrie 2016, avand ca obiect “Modernizare și construire grupuri sanitare la grădinițele Motru Sec, Văieni și Apa Neagră, comuna Padeș, județul Gorj”, lucrare în valoare de 45.000 de lei dar și contractul nr.253/AP din 13 septembrie 2016 având ca obiect “Proiectare și execuție instalație încălzire la Școala Generală Motru Sec, sat Motru Sec, județul Gorj”, lucrare în valoare de 95.000 de lei plus TVA. Mai exact, ELIMASTRO a reușit să pună mâna, spune Elena în plângerea adesată Parchetului Gorj, uzând de funcția lui Remetea și de relația cu “generalul” Ion Ișfan, pe două lucrări importante, una de 45.000 de lei și alta de 117.000(inclus TVA), de la Primăria Padeș, însușindu-și astfel, prin trafic de influență, lucrări de aproape 160.000 de lei.

DNA, cu un dosar la sertar din 2015. Pentru Ișfan ori pentru Remetea?!
Elena susține că, după înregistratrea dosarului 298/P/2016 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, a fost audiat ca martor în acesta, ca apoi să afle, în iunie 2017, că dosarul respectiv fusese declinat către DNA Craiova, procurorii Serviciului Teritorial din Bănie continuând astfel cercetările la adresa celor trei persoane publice. Marea supriză a venit însă pe 13 iunie 2017 pentru reclamant, vicele de Padeș aflând atunci printr-o adresă ce i-a fost transmisă de DNA Craiova că dosarul format la plângerea sa nu numai că s-a înregistrat la această unitate din județul vecin ci chiar procurorii de aici au dispus disjungerea cauzei și conexarea ei la un alt dosar, înregistrat la DNA încă din 2015.
“Urmare a solicitări dvs. formulată în 9 iunie 2017, vă facem cunoscut faptul că dosarul nr. 298/P/2016 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, declinat în favoarea DNA Serviciul Teritorial Craiova, a fost înregistrat sub nr.370/p/2016, dosar în care prin ordonanța cu același nr din 10.11.2016 s-a dispus disjungerea cauzei cu privire la aspectele sesizate de dvs. cu ocazia audierii în calitate de martor și conexarea la dosarul nr.170/P/2015 al Serviciului Teritoral Craiova din cadrul DNA”, transmite DNA Craiova, sub semnătura prim-procurorului Marin Călușaru(foto 1).

Primăria Tismana, informată la începutul lui 2017 de faptele lui Remetea
De altfel, viceprimarul de Padeș susține că, aflând de o posibilă revenire a lui Remetea pe postul ce l-a părăsit în noiembrie 2016, urmare a dosarului înregistrat pe numele său la parchet, a informat pe 30 ianuarie Primăria Tismana că Petre Remetea, consilier local ALDE, are serioase probleme penale, fiind acuzat că a obținut de la Primăria Padeș două contracte plătite cu bani publici încălcând legile în vigoare. Remetea nu a fost reinstalat vice, post la care a renunțat în noiembrie prin demisie, dar sunt șase mari, se vehiculează în localitate, ca tot acesta să fie propunerea de astăzi a ALDE pentru postul vacant de viceprimar în Tismana. Astăzi la ora 16.30, Consiliul Local Tismana va supune la vot proiectul de hotărâre inițiat de Grupul ALDE din CL, privind stabilirea unui noi viceprimar în localitate. Propunerea făcută de ALDE va fi votată de consilierii PSD, indiferent dacă cel propus este tot cercetatul Remetea, deoarece între PSD-ALDE există un protocol de alianță semnat la nivel județean. Noul viceprimar ALDE la Tismana s-ar numi la nouă luni distanță de demisia lui Remetea. ALDE are în CL Tismana trei consilieri, unul fiind fostul viceprimar Petre Remetea. “Remetea este omul de casă a lui Ion Ișfan, prin care ispectorul general face toate lucrările la școlile din județ, prin firma familiei Remetea, în tandem, cei doi sifonează banii publici. A se vedea declarațiile de avere a celor doi indivizi, doldora de proprietăți. Dar nu este exclus ca Remetea, între timp, să-și fi rezolvat problema la DNA dacă aspiră iar, cum se aude, la funcția de vice la Tismana”, a declarat Cristian Elena.

ELIMASTRO continuă să ia bani de la Primăria Padeș
În timp ce soțul administratorului ELIMASTRO SRL, firmă mutată între timp la Târgu-Jiu, este cercetat de DNA, societatea familiei Remetea a mai semnat un contract cu Primăria Padeș. S-a întâmplat asta chiar în vara acestui an, când firma familiei Remetea a mai luat 160.000 de lei de la instituția publică condusă de liberalul Antonie Serafim. “ELIMASTRO a mai pus mâna pe 160.000 de lei cu Primăria Padeș, contract obținut prin adjudecare directă, pe care eu l-am contestat, considerându-l abuziv și ilegal. S-a pus mâna pe el tot prin trafic de influență. Eu am contestat, pe 7 august 2017, prin documentul cu nr.7132, la Primăria Padeș, această lucrare. Este vorba despre lucrarea de alimentare cu apă a satului Apa Neagră-Padeș”, a subliniat vicele Cristian Elena, susținând că el cere instituției publice actele care au stat la baza adjudecării directe, documente pe care la trei săptămâni de la solicitare nu le-a primit.
ANAMARIA STOICA

5 COMENTARII

  1. Cred ca este multa invidie, rautate din partea celor care comenteaza .
    Il stiu pe Remetea un om serios, cu bun simt, respectuos . Daca sotia sa are o firma de constructii si a castigat licitatii de lucrari cu ce este el de vina ?

    • Mai, frane mari, vezi ca mananci ceva puturos. Priveste fotografia si vezi ce hahalere sunt indivizii astia. Spala-ti gura siu vezi-ti de treaba! Astia fura nu se joaca!@

  2. Pe isfan nu il ia. E prea smecher. Incearca si altii si degeaba. Isfan face pe an mai multi bani decat carciumaru. Nicio ora nu se da fara stirea lui. Nicio femeie de serviciu nu se angajeaza. Nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here