DNA a pierdut procesul cu medicul Vodislav în dosarul „Steriletul”

563

După un deceniu și jumătate de anchete și procese, medicul gorjean Cristinel Spiridon Vodislav a reușit să își dovedească nevinovăția în fața instanțelor de judecată, Înalta Curte de Casație și Justiție stabilind că atât el, cât și ceilalți inculpați din dosarul său nu se fac vinovați de cele susținute de procurori. Acuzat că a dat șpăgi pentru ca Ministerul Sănătății să cumpere de la el sterilete la prețuri mult mai mari decât cele ale pieței, în 2002, acesta a fost trimis în judecată în 2007 împreună cu alți foști șefi din minister și de la un spital din Capitală. Dosarul a fost plimbat ani de zile între Curtea de Apel București și Înalta Curte de Casație și Justiție, fiind trimis și retrimis la rejudecată, acum fiind dat un verdict final, favorabil însă inculpaților.
„Respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 61 din 08 aprilie 2015 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală. Respinge, ca tardiv, apelul declarat de partea civilă Ministerul Sănătăţii Publice împotriva sentinţei penale nr. 61 din 08 aprilie 2015 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală. Obligă apelanta parte civilă Ministerul Sănătăţii Publice la plata sumei de 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii inculpaţi Baciu Remus Virgil, Druţă (Niculescu) Daiana Elena, Vodislav Cristinel Spiridon şi Deac Ileana Adriana, în sumă de câte 360 lei, se avansează din fondul Ministerului Justiţiei. Cheltuielile judiciare ocazionate cu soluţionarea apelului declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, rămân în sarcina statului. Definitivă”, a decis instanța supremă.
Vodislav mai are însă pe rolul instanțelor un alt dosar, tot cu un fost secretar de stat din Ministerul Sănătății, fiind acuzat că l-ar fi mituit pe acesta tot pentru a putea încheia un contract oneros cu un spital din Capitală. În dosarul respectiv medicul gorjean este judecat sub control judiciar după ce, la sfârșitul anului trecut a și fost încătușat de către anchetatori.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here