Diverse tratamente cu varză

757

varza_1Varza este o mină de aur pentru organism, datorită substanţelor nutritive pe care le conţine. Varza tratează anemia şi fortifică organismul, preîntâmpină apariţia diverselor forme de cancer şi cicatrizează rănile. Se foloseşte atât în tratament extern, cât şi intern.

Varza stopează apariţia virozele respiratorii

Pentru o rană sau o durere de stomac apelai de cele mai multe ori la sfaturile bunicii ce includeau leacurile cu varză? Nelipsită din bucătăria gospodinelor, ea deţine numeroase virtuţi terapeutice. Iată unele dintre ele!

Varza este leguma care conţine vitamina B12, benefică în buna funcţionare a sistemului nervos.

Era catalogată ca fiind unul dintre cele mai bune remedii pentru vindecarea lipsei de vitamina C. Mai mult, prin conţinutul bogat în vitamine, calciu, magneziu, iod, mangan şi sulf, varza este alimentul care trebuie să fie consumat permanent.

Sucul de varză, bun pentru ulcer

Sucul de varză este indicat în peste 50 de afecţiuni. Nu trebuie să-ţi lipsească din casă dacă suferi de gastrită, ulcer gastric şi duodenal, erupţii ale pielii sau bronşită.

Pentru început apelează la o cură cu suc de morcov sau de spanac timp de 2 săptămâni, după care urmează o cură cu sucul de varză. Pentru preparare, curăţă o varză de foile murdare de la exterior, după care porţioneaz-o în bucăţi mici şi pune-le în storcătorul de fructe.

În lipsa unui astfel de aparat, e bună şi o răzătoarea metalică şi colectează sucul care rămâne din stoarcere. Trebuie băut doar în ziua în care e preparat, deoarece îşi pierde din proprietăţi.

Cataplasmele vindecă rănile

Frunzele de varză sunt un leac pentru tratarea acneei, a furunculelor şi afecţiunilor gambei (varice, flebite, arterite).

Peste frunzele verzi pune o bucată de pânză (in, cânepă, bumbac) şi leagă-le pe porţiunea afectată. Pentru eczemelor uscate, frunza de varză se unge cu ulei de măsline.

Tratează pneumonia

Suferinzilor de pneumonie le este indicat să aplice pe torace frunze de varză şi să le ţină patru ore. Seara, înainte de a adormi, se aplică o cataplasmă, cu alte frunze, şi se păstrează până dimineaţa.

Întreţine rinichii şi ficatul

În probleme de litiază renală, colici hepatice, insuficienţă hepatică şi ficat mărit se aplică varză, pe zona cu probleme, de câteva ori pe zi şi se ţine, câte patru ore. Seara se pune o altă cataplasmă care se menţine până dimineaţa.

Este un afrodiziac

Varza murată este afrodiziacă, ceea ce determină creşterea potenţei masculine. Femeile care consumă varză de câteva ori pe săptămână au un risc cu 70% mai mic de a face cancer la sân. Cei care beau în fiecare zi zeamă de varză acră sunt feriţi de răceală.

Varza murată, alungă durerea

Durerile de cap pot trece cu varză murată pusă în tifon şi aplicată în spatele urechilor şi în zona tâmplelor. Capul se înfăşoară cu un prosop. Dacă durerile sunt intense şi dese, se bea şi câte jumătate de pahar cu zeamă de varză, de trei ori pe zi.

Dacă gingiile sângerează, de 6-7 ori pe zi se mestecă bine varză murată, tăiată mărunt, iar apoi se clăteşte gura cu saramură de la varză încălzită. Pentru vindecarea hemoroizilor, se consumă câte 150 ml de zeamă de varză încălzită, de trei ori pe zi, înainte de masă.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here