Distribuţia de zahăr şi făină către persoanele defavorizate îşi schimbă traseul

372
distributie facuta de mineFurnizarea produselor alimentare pentru cele 4 categorii de persoane defavorizate(cei care prezintă handicap grav sau accentuat, şomerii care beneficiază de ajutor de şomaj, cetăţenii cu venituri minime, precum şi pensionarii cu pensii mai mici de 400 RON) ale judeţului Gorj, care constă în 15 kg de făină şi 4 kg de zahăr, va fi întârziată până după mijlocul lunii decembrie.

Conform reprezentanţilor Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Gorj de vină sunt cei care fac distribuţia acestor produse europene. „Nu am înregistrat întârzieri cu făina, ci cu zahărul, iar noi nu putem să verificăm şi firma care face distribuţia”.

În prezent, unele primării ale judeţului Gorj prezintă întârzieri ale produselor alimentare, în ciuda faptului că graficul de distribuire a fost întocmit cu ceva vreme în urmă. Astfel, APIA Gorj aruncă vină pe Consiliul Judeţean Gorj de faptul că produsele alimentare care trebuiau să ajungă în data de 20 noiembrie a.c. la Primăria Polovragi, şi în ciuda faptului că furnizarea produselor de la agentul economic s-a respectat, ajutoarele cu făină şi zahăr au ajuns în alte două localităţi, Roşia de Amaradia şi Târgu-Cărbuneşti. De altfel, o altă decalare este prezentă şi la Bâlteni, unde produsele s-au primit cu o zi întârziere.
Până la această dată, conform graficelor de livrare, trebuie să fie distribuită către 61 de primării cantitatea de 577,27 tone de făină şi către 46 de primării cantitatea de 105,26 tone de zahăr. Încă de când primele cantităţi de produse alimentare au ajuns şi în judeţul nostru, APIA Gorj a efectuat 24 de inspecţii, atât la depozitul CJ Gorj cât şi la primării. Nouă inspecţii s-au făcut pentru observarea condiţiilor de livrare, alte 8 pentru depozitarea produselor alimentare şi alte 7 pentru observarea distribuţiei acestora către primării.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here