Distracţie de zile mari pe Insuliţă, la Festivalul Berii

311

Nenumăraţi gorjeni au ales să-şi petreacă serile pe Insuliţa de pe Jiu, la Festivalul Berii. Terasele cu mici şi bere erau neîncăpătoare după lăsarea întunericului. Parcările amenajate în apropierea insuliţei erau şi ele arhipline. Nici parcul de distracţii nu era mai puţin aglomerat, tinerii şi copiii făcând rând în aşteptarea unui loc în tiribombe sau maşinuţe.

An de an, la Festivalul Berii, mii de persoane vizitează Insuliţa de pe Jiu, pe parcursul celor câteva zile, cât durează evenimentul. La fel s-a întâmplat şi la ediţia din acest an, chiar dacă manifestarea a avut loc în luna august, în plină perioadă a concediilor, când majoritatea târgujienilor sunt plecaţi din localitate. Totuşi, un număr foarte mare de petrecăreţi a trecut „pragul” festivalului.

Vineri, cea mai aglomerată seară
Cu toate că Festivalul Berii de la Târgu-Jiu a debutat la începutul săptămânii trecute, punctul maxim al aglomeraţiei atingându-se vineri seara.
Explicaţia acestui fenomen este simplă: în acea seară pe scena amenajată de autorităţile locale pe Insuliţa de pe Jiu au urcat Ansamblul Folcloric „Maria Lătăreţu” şi Ansamblul Artistic Profesionist „Doina Gorjului”.
Iubitorii de folclor au profitat de seara călduţă de vară şi s-au deplasat în număr mare pe insuliţă, pentru a asista la spectacolul de muzică populară pus în scenă de cele două ansambluri folclorice. Tinerii, dar nu numai, nu au ratat ocazia de a se prinde în horă pe ritmurile melodiilor populare gorjeneşti.
După spectacol, cu greu mai găseai un loc liber la vreo terasă; chiar în timpul concertului, mulţi au preferat să se furişeze printre spectatori şi să-şi caute o masă unde să poată savura o bere rece şi câţiva mititei.

Atracţii diverse pentru copii
Dacă adulţii s-au delectat cu muzică, mititei şi bere, cei mici au fost traşi, în mod deosebit, de piscina cu baloane. De dragul copiilor, părinţii au scos din buzunare bani frumoşi, pentru că micuţii parcă nu se mai săturau de acest sport nou pentru oraşul nostru.
Încasările proprietarilor piscinei au fost pe măsura aglomeraţiei create în jurul acesteia.
Petrecerea a continuat şi duminică seara pe Insuliţa de pe Jiu, când organizatorii au pregătit pentru participanţi un concert cu Anna Lesko, Andreea Bănică, Silvia, dar şi alte surprize.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here