Distracţia şi voia bună îi ustură la buzunar pe comercianţi

302

spatii de agrementZilele de 1 şi 2 Mai nu au fost de petrecere pentru toată lumea, deoarece comercianţii de produse alimentare şi nealimentare s-au văzut nevoiţi să asigure distracţia cetăţenilor

veniţi în Pădurea Drăgoieni, dar şi în spaţiile de agrement renumite din judeţ.

Nelipsiţi de la distracţie au fost şi două echipe de comisari gorjeni de la Protecţia Consumatorului, care i-a făcut pe unii agenţi economici să bage mâna adânc în buzunar pentru a plăti amenzi. Grave deficienţe au fost constatate de către reprezentanţii legii la prepararea şi comercializarea îngheţatei. ”Aceasta era ţinută în condiţii improprii, fără a se păstra reţetele de fabricaţie, fără agregate frigorifice, preţurile şi sortimentele nu erau afişate, iar vânzătorii nu purtau echipament sanitar de protecţie”, a spus directoarea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj, Mihaela Răducan.
Amenzi de 15.000 de lei
Nu doar la Drăgoieni au fost prezenţi reprezentanţii Protecţiei Consumatorului. Aceştia au făcut verificări şi în Parcul Central din Târgu-Jiu, în zona unde există spaţiile de joacă pentru copii. „Tematica de control din unităţile din parcul de distracţie a fost una cuprinzătoare, la fel ca şi neregulile găsite de noi. Cei care prestau servicii nu informau corect consumatorii cu privire la limita de vârstă a utilizatorilor, aparatele de măsurare a timpului lipseau, iar telefonul Info Consumator şi adresa sediului nostru nu era menţionată niciunde”, a precizat Răducan.
În total, week-end-ul trecut s-a lăsat cu întocmirea a 19 procese verbale de constatare a contravenţiei, oamenii legii aplicând amenzi contravenţionale în valoare de 15.000 de lei.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here