Disponibilizaţii CEO au venitul de completare aprobat de Guvern

481

Guvernul a aprobat, ieri, o hotărâre prin care alocă 12,6 milioane de lei pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială destinate salariaţilor disponibilizaţi în acest an de la Societatea Complexul Energetic Oltenia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, banii provin din bugetul asigurărilor pentru şomaj pe anul în curs şi sunt destinaţi plăţii venitului lunar de completare persoanelor disponibilizate de la Complexul Energetic Oltenia. Venitul lunar de completare se adaugă indemnizaţiei de şomaj şi se acordă în baza Ordonanţei privind aplicarea în perioada 2013-2018 a unor măsuri de protecţie socială destinate persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare. “Venitul de completare se acordă lunar, pe perioade stabilite diferenţiat în funcţie de vechimea în muncă, respectiv: pentru 12 luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 3 ani până la 10 ani, pentru 20 de luni pentru persoanele care au o vechime în muncă cuprinsă între 10 ani şi până la 15 ani, pentru 22 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă cuprinsă între 15 ani şi până la 25 ani, pentru 24 de luni pentru salariaţii care au o vechime în muncă de cel puţin 25 de ani”, precizează Executivul.
ceo nou (3)Guvernul anunţă că măsura concedierii colective vizează 2.133 de salariaţi, potrivit Planului de disponibilizare, iar la data elaborării acestui document societatea avea 18.424 de angajaţi. Motivul care a dus la disponibilizarea de personal este, potrivit Guvernului, “eficientizarea activităţii acestei societăţi”.
“Întrucât, în perioada următoare, nu există premise pentru creşterea veniturilor la un nivel care să poată susţine actuala structură organizatorică, pe lângă celelalte măsuri de reducere a costurilor în vederea redresării activităţii, Complexul Energetic Oltenia trebuie să implementeze un program de restructurare şi reorganizare care presupune: menţinerea în funcţiune doar a capacităţilor de producţie eficiente, redimensionarea numărului de personal în funcţie de necesarul care să asigure funcţionarea în siguranţă a capacităţilor menţinute în funcţiune”, mai susţine Executivul.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here