Dispensarul TBC de la Pasarelă se mută într-o locație nouă

2354

Începând de luni, Dispensarul TBC, care funcționează în incinta locației de la Pasarelă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu va fi mutat într-o clădire nouă. De luni, 4 aprilie, Dispensarul TBC va funcționa în imobilul fostei farmacii din curtea spitalului de la Pasarelă. Decizia a fost luată ca urmare a controlului desfășurat la SJU Târgu-Jiu, de către inspectorii sanitari arădeni.

Săptămâna trecută, la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu s-a desfășurat controlul impus de Ministerul Sănătății. Astfel, la cel mai mare spital din Gorj a ajuns echipa de inspectori de la Arad, care a dispus o serie de măsuri. Primul termen de conformare este 4 aprilie și presupune mutarea Dispensarului TBC, ceea ce conducerea unității susține că deja intenționa să facă. „La controlul efectuat de cei de la Arad s-au identificat mici deficiențe, pentru care am primit termene de conformare. Astfel, până pe 4 aprilie trebuie să mutăm Dispensarul TBC într-o locație nouă, pentru că, așa cum se știe, acesta funcționa într-o clădire foarte veche; noi deja intenționam să îl mutăm. De luni Dispensarul TBC va funcționa în sediul fostei farmacii de la Pasarelă, care acum era neutilizată, farmacia având deja altă locație”, a menționat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu.
Potrivit aceleiași surse, actuala clădire a Dispensarului TBC va fi dată în administrarea Primăriei Municipiului Târgu-Jiu, care este proprietarul de drept al ei.

SJU nu a primit nicio sancțiune, în urma controlului
Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu confirmă faptul că unitatea nu a primit nicio sancțiune la controlul efectuat de inspectorii arădeni. Totuși, au fost depistate mici deficiențe, după cum precizează managerul, însă acestea urmează a fi remediate în perioada verii.
Ministrul Sănătății a stabilit că este necesar să se realizeze controalele în spitale. Acestea vor fi făcute de specialiști din două județe în al treilea județ. Ministrul Patriciu Achimaș a afirmat că se gândește la instituirea unor registre în care să se marcheze cazurile de boli transmisibile, dar și complicațiile care apar în tratamentul unor pacienți. Au fost verificate normele în vigoare privind sterilizarea instrumentarului medical, dar și modul în care se asigură condițiile de cazare și alimentație ale pacienților.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here