Discuție administrație-sindicate-avocați la CEO, pe litigiile deschise de sindicatele independente

616

O discuție amplă a avut loc, ieri dimineață, la sediul CE Oltenia, între directorul general Sorin Boza, liderii sindicali Nicu Bunoaica, Constantin Crețan, Ion Dumitru și Lulu Iulian Păuna și avocații sindicaliștilor, pe tema celor două litigii deschise de organizațiile în cauză împotriva administrației companiei de stat. Boza le-a transmis reclamanților că dacă obțin o hotărâre favorabilă în instanță, acesta o va respecta și acorda sporul de tură, hrana de protecție și chiar economia la fondul de salarii angajaților care s-au adresat judecătorilor. Mai mult, Boza a specificat că dacă se obține de instanță și economia la fondul de salarii el va împărți banii cu toți angajații CEO, promițând că-i va trage și la răspundere pe cei vinovați.
“Discuția a fost una amiabilă pe aceste puncte aflate deja pe rolul instanțelor, managerul fiind de acord să respecte hotărârile judecătorești dacă acestea vor fi favorabile sindicatelor. Ne-a avertizat în schimb că efectul acestor hotărâri asupra companiei nu va fi unul favorabil, afectând profitul de anul acesta. Cu toate acestea nu ne-a spus să renunțăm la litigii, așa cum ne așteptam. Avocații noștri au fost pe problemă și au explicat în termeni juridici că litigiile sunt unele favorabile deja reclamanților, CEO nerespectând legile privind acordarea acestor drepturi”, a declarat Nicu Bunoaica, care susține că avocații au refuzat o discuție tête-à-tête cu Boza.
“Avocații noștri i-au transmis directorului general că toate discuțiile pe tema acestor litigii se vor purta în prezența liderilor de sindicat implicați în cele două litigii”, a completat liderul de sindicat. Acesta menționează că discuțiile au privit apoi problemele zilnice din cariere, managerul dând asigurări că le va rezolva fără să spună însă și când, asta deși reclamațiile există de luni bune și nu au fost până acum rezolvate.

1 COMENTARIU

  1. Urmează și alte litigii de munca : sporul de fidelitate pentru personalul tesa de la Cariera Tismana, Cariera Pinoasa, Cariera Rovinari, USM Rovinari preluat prin reorganizare la EMC Rosia Rovinari și modificat unilateral de Direcția Resurse Umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here