Directorul Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu”, demis din funcție, la cererea ANI! Brehuță, interimar în locul lui Negrescu

940

Marian Negrescu a rămas, marți, fără funcția de director al Teatrului Dramatic “Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu, poziție ocupată încă din anul 1993. Decizia au luat-o membrii Comisiei de Cultură din cadrul Primăriei Târgu-Jiu, în urma solicitării făcute de ANI, instituția care a avertizat autoritățile municipale că Marian Negrescu nu mai poate ocupa o funcție publică, timp de trei ani de zile. În cadrul acestei comisii s-a propus ca interimar, timp de 120 de zile, până la organizarea concursului pe post, să fie actorul Cosmin Brehuță, un apropiat al lui Negrescu, vorbind de contractele pe drepturi de autor ce i-au fost puse pe tavă acestuia de către fostul manager al instituției culturale.

La mai bine de o lună de la sentința nefavorabilă pentru Marian Negrescu, dată de Înalta Curte de Casație și Justiție, privind litigiul directorului teatrului din Târgu-Jiu cu ANI, autoritățile locale au decis, în sfârșit, să-l înlocuiască pe fostul inculpat din funcția ocupată de 24 de ani. Comisia de specialitate a primăriei municipiului a decis, marți, ca funcția lui Negrescu să fie scoasă la concurs în următoarele 120 de zile, iar fostul director să rămână simplu actor în instituția culturală a orașului. Negrescu, ieri, și-a anunțat destituirea prietenilor apropiați din teatru, aici făcându-se pronosticuri legate de înlocuitorul fostului manager. Autoritățile municipale susțin însă că, luni, va fi instalat în fosta funcție a lui Negrescu, actorul Cosmin Brehuță, adus de către acesta, împreună cu actuala soție, Mădălina Ciobănuc, în 2007, de la teatrul din Satu Mare. Amuzant este că, ambii actori au beneficiat la greu de contracte pe drepturi de autor, ce le-au fost servite de Marian Negrescu, prieten apropiat al cuplului. Negrescu este, în prezent, doar subalternul unui alt prieten de-al său, Ion Alexandrescu, un alt beneficiar la greu al contractelor pe drepturi de autor, furnizate de fostul manager.

Lovitură puternică
Destituirea lui Negrescu a fost o mare lovitură pentru managerul care numai ce primise o notă de 9,95 la evaluarea anuală pe 2016 a activității acestuia, de la o comisie de examinare de la Primăria Târgu-Jiu.
La viitorul concurs, Marian Negrescu nu mai poate participa, dar se așteaptă cu interes prezența aici a unor manageri profesioniști care să nu mai considere teatrul drept o afacere de familie.
Lui Negrescu i-a mai rămas acum să mai prezinte doar Gala Premiilor Elvira Godeanu din 28 mai, ca simplu actor al instituției, și nu ca manager, cum s-a întâmplat la toate edițiile trecute ale acestui eveniment.

Reamintim că, Gorjeanul a fost singurul ziar care a publicat episodic, în decurs de câțiva ani, multe dintre ilegalitățile lui Marian Negrescu în funcție, felul în care acesta s-a înfruptat din banii publici și incompatibilitatea în care acesta s-a aflat, el exercitând în același timp, în instituție, rolul de actor, manager, regizor, inginer de sunet, scenograf, neavând pregătirea profesională necesară pentru asta. De altfel, pe parcursul a cinci ani de zile, cel care se consideră fondatorul teatrului din municipiu, și-a aprobat pentru sine, pe lângă salariul lunar, avizat de conducerea Primăriei Târgu-Jiu, încă 42 de contracte de colaborare cu instituția culturală, ale căror cheltuieli au fost suportate din bugetul local. Pe baza acestor contracte, Negrescu a încasat ilegal 466.128 de lei. Recent, Negrescu a apelat la vechile metehne, în ciuda ultimei sentințe, fiind iar regizor la piesa “O noapte furtunoasă” de Caragiale.

4 COMENTARII

  1. Am citit de curand ca Marian Negrescu a primit 50 000 de lei pentru regia „O noapte furtunoasa” pai daca este adevarat, in conditiile in care el a pierdut procesul cu ANI exact pt aceste lucruri incredibile….si primaria i-a acceptat plata , aici e deja de reclamat si de tras la raspundere el si cei din primarie. Numai Purcarete am auzit ca mai cere atatia bani, cel putin Purcarete e regizor de meserie si este numarul 1 in lume!!!!!!!

  2. Vezi ca ai gresit „va plati” in loc de „vor” in rest jos palaria ai dreptate in prop de 100%, E jale mare in Primaria noastra, jale mare………ce ma mai linisteste e ca uneori, am observat ca DNA – ul ii ia si dupa 10 ani la intrebari, sper sa vina si randul acestor personaje din Primarie!!!! Cei care organizeaza concursurile, isi dau unii altora note de 10 sau minim 9 fara sa aiba si rezultate. Cam asta este NE MERITAM SOARTA!!!! De ce la Tg Jiu nu vine un regizor mare? Pai pt ca avem un regizor mare deja! Este Negrescu evident. De ce e nivelul teatrului jos? La cate festivaluri a participat acest teatru ? E si firesc din moment ce am auzit ca in teatrul orasului sunt numai rude. Sotia lui Negrescu, finii lui Negrescu au plecat la Tulcea dar au ramas prietenii…. e aici e aci…… fata profesorului cutare…fiul contabilei cutare….varul lui cutare etc…numai actori celebri hahahha hahahaa o adunatura, un mozaic incredibil…se salveaza numai 2, 3 actori din tot ce-i acolo. Pacat, meritam mai mult, in opinia mea. Va mai aduceti aminte cand Negrescu facea ANI avorton? Ce ma mira este faptul ca s-a salvat doar cu pierderea postului de director si mai trebuie sa dea si toti banii inapoi! Sa nu uitam asta! Totusi imi pare putin! Trebuia sa dam exemplu odata si sa ne punem pe linia corecta, concursuri serioase si corecte, folosirea banului public corect si onest etc. Asteptam inca DNA -ul in Gorj!!!!!

  3. Poate Negrescu nu stie dar deja a fost depusa o noua plangere, pt ca in timpul procesului care a durat cativa ani, a continuat sa fie regizor fara sa aiba studii de specialitate si sa incaseze bani pt asta. In plangere a fost numita si Primaria pt ca a fost complice (cativa din Primarie va plati lucrul acesta, fara complicitatea acestora el nu putea sa foloseasca banii Primariei in folos propriu). Asteptam sa inceapa controlalele…. Negrescu lupta din toate puterile sa puna un amic in postul de director, in felul acesta va putea sa fie tot el director, pt 3 ani dupa care sa revina in plina glorie…….si in acest caz, daca primaria il va ajuta, va pune oprelisti celor care vor vrea sa vina si sa ocupe acest post. Nu intamplator Gorjul este unul dintre cele mai sarace judete ale tarii, asa conducatori asa investitii…..pana la urma pot spune ca asa locuitori…nu suntem instare sa promovam oameni capabili, toti sunt amici si membrii ale unei mafii locale…….pacat de zona!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here