Directorul școlii din Bumbeşti-Piţic, mangă la volan

410

Un echipaj al Poliției Rutiere Gorj a trecut ieri prin momente de groază, după ce un șofer a ieșit de pe un drum lateral și a fost aproape de a izbi în plin mașina cu care circula echipajul pe un drum cu prioritate. Șoferul cu pricina s-a dovedit a nu fi însă oricine, ci chiar un director de școală, de la Bumbești Pițic, alcoolemia cu care a fost depistat acesta lăsându-i fără cuvinte până și pe polițiștii care au mai văzut de-a lungul timpului conducători auto turmentați.
În cazul de față,unul dintre cei doi polițiști aflați în mașina Poliției a fost chiar fostul șef al Poliției Rutiere Gorj, comisarul șef Dumitru Tatomir, care a recunoscut că a văzut moartea cu ochii în momentul în care a observat că mașina cealaltă nu încetinește pentru a acorda prioritate.
“Am văzut moartea cu ochii. Domnul conducător auto nu a schițat nici cel mai mic gest că ar vrea să oprească și să se asigure, iar eu și colegul suntem acum teferi doar pentru că am avut mașină bună și colegul a avut prezența de spirit de a evita impactul. Noi am ajuns într-un șanț, fără să avariem mașina Poliției, iar dumnealui și-a văzut mai departe de drum, ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic”, a declarat comisarul șef Dumitru Tatomir.
hotobosi1Conform acestuia, șoferul a fost oprit după câteva sute de metri, iar când a fost testat cu aparatul etilotest oamenii legii au descoperit că alcoolemia acestuia era de 1,28 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto a fost dus la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu pentru a i se recolta probe de sânge, pe numele său fiind deschis dosar penal pentru că s-a urcat la volan sub influența băuturilor alcoolice, dar și pentru neacordare de prioritate.
Inspectoratul Școlar Județean Gorj a comunicat că va face propriile verificări în acest caz, directorul respectiv riscând să fie schimbat din funcție în cazul în care se va dovedi că este vinovat și că s-a urcat băut la volan.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here