Directorul Romarm, în vizită la sărbătorita UM Sadu

514

Dan Tache, directorul Romarm, a fost prezent ieri la Uzina Mecanică Sadu. Vizita a fost legată de aniversarea a 75 de ani de activitate a uzinei de armament din Gorj, eveniment care va fi marcat însă pe 31 mai de Zilele Oraşului Bumbeşti-Jiu. Primarul localităţii, Constantin Bobaru, speră că până atunci ministrul Economiei, Constantin Niţă, va face o vizită de lucru la UM Sadu, fabrica sub monitorizare FMI având nevoie de un sprijin guvernamental.

dan tacheCei 75 de ani de activitate ai fabricii de la Sadu nu au fost un prilej de bucurie pentru salariaţii uzinei gorjene de armament deoarece toţi angajaţii ştiu că uzina abia supravieţuieşte. Lipsa comenzilor, lipsa fondurilor pentru producţia de armament, fonduri lipsă pentru modernizare, utilajele vechi şi riscurile la care sunt supuşi muncitorii zilnic au întunecat astfel aniversarea care se va marca, de fapt, pe 31 mai. Nici prezenţa directorului Romarm, Dan Tache, ieri la UM Sadu nu a dat strălucire zilei altădată prilej de prime şi zile libere pentru salariaţi.
Tache a discutat însă cu noua conducere a uzinei şi le-a promis schimbări în bine, deşi se ştie că la UM Sadu salariile angajaţilor sunt cele mai mici din industria de armament.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here