Directorul liceului Bustuchin a demisionat, colegii de dosar vor fi suspendaţi

752

În cadrul şedinţei de ieri a Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj s-a stabilit că cei doi directori implicaţi în dosarul mitei de la Bacalaureat vor fi suspendaţi din funcţii, cel de-al treilea director implicat în această cauză dându-şi demisia din funcţia de conducere la 1 septembrie.

“Eu pot să îi suspend din funcţia de director pe cei care sunt directori, cu profesorul nu pot să iau nicio decizie împotriva lui, până când se pronunţă instanţa definitiv şi revocabil. Cei care ocupă funcţii de conducere, îi suspend din funcţie. Referitor la meseria de dascăl, nu pot lua măsuri, până la pronunţarea instanţei. Aştept să vedem rezultatele finale. Nu ne face cinste o asemenea situaţie”, a precizat Ion Işfan, şeful IŞJ Gorj.
udroiuParchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor Perescu Claudiu Ion, fost director la Liceul Tehnologic Bustuchin, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, Popescu Elena, director adjunct la Liceul Tehnologic Bustuchin, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, Udroiu Vasile, profesor de istorie şi director adjunct al Liceului Energetic nr. 1 Târgu-Jiu, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, şi Creţu Nicolaie, administrator al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, pentru comiterea infracţiunii de dare de mită.
În conformitate cu dispoziţiile legale, s-a solicitat de către procurori menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpaţii Creţu Nicolaie, care avea control judiciar impus din 22 iulie, şi Udroiu Vasile, din 1 august, şi în timpul judecăţii, precum şi anularea lucrărilor la limba română ale celor doi fii ai inculpatului Creţu Nicolaie. Instanţa a decis ieri menţinerea acestei măsuri pentru cei doi.
A.Stoica

1 COMENTARIU

  1. N-am mai auzit nimic de caz.De maine fac cercetari. Mai ales ca acum un nou scandal va izbucni la Bustuchin. Este vorba despre clasa primara a doamnei invatatoare Balacescu,bolnava fiind.Poate aflati mai multe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here