Directorul Giorgi ia cu două mâini drepturile angajaților Minprest, dar le dă rămășițele doar cu una

621

Directorul Minprest Serv Rovinari, Gabriel Giorgi, vrea să modifice, astăzi, Contractul Colectiv de Muncă(CCM) al salariaților unității, în cadrul unei ședințe cu Comisia de Negociere a CCM-ului ce va fi întrunită la sediul societății. Modificările ce vor fi propuse de Giorgi, susțin unii sindicaliști, ar duce la eliminarea primei de vacanță pentru angajații Minprest în anul 2016, la eliminarea tichetelor de masă și la reducerea numărului de zile de concediu de odihnă la 21, pentru tot personalul indiferent de vechimea în muncă avută de beneficiari. Modificările ce vor fi discutate, astăzi, sunt făcute pentru ca Giorgi să se încadreze în indicatorii de performanță impuși de Consiliul de Administrație(CA) al societății, impuși și lui prin contractul de mandat. Realizarea indicatorilor de performanță pentru 2016 i-ar aduce, de fapt, managerului Giorgi o indemnizație suplimentară de 30.000 de lei, asta pe lângă indemnizațiile lunare de aproape 8.500 de lei pe care deja le încasează.

În cadrul unei ședințe ce va avea loc, astăzi, la Minprest, managerul Gabriel Giorgi va încerca să forțeze mâna Comisiei de Negociere a CCM-ului să aprobe, prin act adițional, modificări substanțiale la Contractul Colectiv de Muncă, încă în vigoare până în luna aprilie, care vor strânge la maxim cureaua pentru cei 1340 de salariați. Mai exact, Giorgi vrea să scoată în afara contractului prima de vacanță, în valoare de 75% din salariul de bază al fiecărui salariat, tichetele de masă, se acordă un bon pentru fiecare zi lucrată, și să diminueze concediul de odihnă la doar 21 de zile pentru toți salariații indiferent de vechime, unii putând lua 27 de zile conform legii.
Propunerile lui Giorgi vin în contextul în care, până la finalul anului, unitatea trebuie să se încadreze în anumiți indicatori de performanță, trasați în contractul de mandat al managerului de către CA. Indicatorii de performanță se stabilesc în funcție de veniturile și cheltuielile unității, bugetul Minprest pe 2016 nefiind încă aprobat.

Crăciun și Revelion, în fără plată!
Pentru perioada 20-31 decembrie 2015, angajații Minprest nu au fost programați la serviciu și nici nu s-a încheiat un protocol prin care să se stabilească modul în care vor fi plătiți pentru zilele libere în cauză. Giorgi a întocmit însă ieri un astfel de protocol, în care a prevăzut că pentru această perioadă salariații vor fi pontați însă în concediu fără plată. Mai exact, angajații nu vor fi plătiți acele zile de sărbătoare și nici nu vor beneficia de tichete de masă.
Protocolul va fi prezentat, astăzi, sindicatelor pentru validare. Cu siguranță și acesta va trece cum vor trece și modificările la CCM, totul în detrimentul salariaților care sunt singurii angajați din CEO ale căror sărbători legale nu vor fi plătite în luna în curs.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Foarte inteligent acest manager. Sunt sigur ca anul acesta o sa mai faca angajari. In special niste lichele( cei care au luat ordonanta, copiii nu stiu cui ii angajaza sefi). Ma mir cum nu iti sta mancarea in gat pe care o cumperi din salariul tau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here