Directorul adjunct de la UMC Lupoaia, al treilea sesizat prin scrisoare la DNA

337

După inginerul-şef Romeo Petrişor şi după directorul Constantin David de la Unitatea Minieră de Carieră Lupoaia(UMC) a venit şi rândul lui Vasile Creţan, directorul adjunct, să primească o anonimă, cu trimitere spre superiori şi DNA. Acesta este de altfel al treilea membru din conducerea UMC Lupoaia, luat ,,în pix”, posibil, chiar de un subordonat.

Directorul adjunct de la Lupoaia a căzut şi el victimă sesizărilor scrise care au ajuns la Gorjeanul, cu dedicaţie spre DNA, conducerea CEO şi a Diviziei Miniere, ca şi ceilalţi doi colegi de muncă. La adresa lui Creţan acuzele sunt însă mult mai subţiri, acesta fiind văzut doar ca ,,un personaj controversat”, ,,un director făcut peste noapte” care subit şi-ar fi descoperit calităţi de manager, după ce ar fi fost promovat astfel prin 2005 de sindicatele din Motru, mai précis de către sindicaliştii Ureche, Bădiţa, Militaru şi Roşca. ,,De atunci vrea numai şef, a ţinut-o în procese când a fost schimbat, a câştigat bani mulţi în urma acestor procese. El de abia de anul trecut, când a fost numit director al carierei, a început sa descifreze ABC-ul acesteia, nemailucrând în acest sector de activitate. Luaţi CV-ul său să vedeţi. De cum l-a pus director s-a apucat însă de afacerile personale”, îşi începe scrisoarea cel care se intitulează ,,cineva”.

Averea lui Creţan, luată la puricat
,,Avea o căsuţă mică în spatele Hotelului care şi l-a tras faţă-n faţă cu Fabrica de confecţii. Căsuţa nu era nici terminată dar a terminat-o şi a făcut apoi hotelul, amenajat ca cel de 3 stele. A făcut şi magazine de materiale de construcţii. Toate acestea foarte repede”, mai transmite persoana care a redactat scrisoarea.
Creţan susţine însă că averea sa este publică, că dacă a realizat ceva a făcut-o vânzând casa părinţilor şi apelând la credite, datorii pe care, când a fost lăsat fără loc de muncă, nu le-a mai putut plăti la timp.

Modernizarea sediului, sesizată după 6 ani
,,A început modernizarea sediului, licitaţie câştigată de BEN-BEN Cluj şi nu ştiu cum a ajuns să lucreze Iniţiativa lui Fluierătoru acolo. Vă daţi seama ce afaceri s-au făcut cu materialele utilizate la modernizarea sediului ? Multe materiale au fost cumpărate de Fluierătoru de la Alin Creţan (fiul cel mic)”, se completează sesizarea, cele redactate fiind negate de către şeful de la Lupoaia.
Directorul adjunct de la Lupoaia susţine astfel că, chestiunea legată de sediu a fost, în urmă cu 6 ani, analizată, tot pe baza unor astfel de suspiciuni, iar cele relevate în urma acestor verificări nu au arătat că în cauză s-au comis nereguli.
,,Anul trecut când era director la Lupoaia a luat utilajele carierei (închiriate de la Alpha Severin) şi au lucrat la un ştrand în Cervenia şi la Sănătescu la piaţa veche. A dărâmat nişte clădiri şi a cărat molozul. La aceste lucrări s-a lucrat peste 4-5 săptămâni, utilajele au fost confirmate pe carieră”, se mai precizează în cuprinsul scrisorii în care Creţan este suspicionat pentru ,,relaţii foarte apropiate cu mafiotul de Izvoranu, patronul de la Alpha Severin”.
Aceste lucruri sunt negate de Creţan care menţionează că, potrivit serviciului, a trebuit să aprobe utilaje în carieră, după ce acest lucru a mai fost aprobat prin semnătură de alte 4-5 persoane. ,,Sunt lucruri de care sunt acuzat pentru că unii sau alţii aşa le-au auzit. Sunt blamat pentru ce am reuşit să construiesc într-o viaţă, dar şi pentru ce au făcut şi fac alţii din apropierea mea”, a mai spus Creţan cu referire la faptul că a fost acuzat că îi face casă unei persoane apropiate, aceasta construind de fapt un imobil la Valea Mănăstirii, cu banii câştigaţi la muncă în Spania.
În final, Creţan mai este acuzat de afaceri cu fiul cel mare al primarului de Motru, lucru negat însă, vehement, de către directorul de la Lupoaia.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here