Directorii de şcoli, chemaţi la raport

382

sedinta directori (7)Directorii de instituţii de învăţământ din Gorj au fost chemaţi ieri la raport de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj. Aceştia au fost luaţi la întrebări dar şi instruiţi cu privire la începerea anului şcolar, care se apropie cu paşi repezi.

Cei mai „urecheaţi” au fost directorii unităţilor şcolare care, nici până în prezent, nu au solicitat autorizarea sanitară de funcţionare.

Toţi directorii au fost chemaţi ieri la o şedinţă care a avut loc în amfiteatrul Colegiului Comercial „Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu. Inspectorul şcolar judeţean adjunct Gheorghe Mitescu a fost cel care a condus „ostilităţile”, mustrându-i pe directori din diferite motive. Acesta a pus în discuţie atât obţinerea autorizărilor sanitare de funcţionare cât, mai ales, solicitarea lor. „Eu înţeleg să nu existe autorizare sanitară într-o localitate unde nu există apă curentă sau canalizare, dar nu este posibil să nu fie cerute aceste autorizări”, a spus Mitescu directorilor. În prezent, aproximativ 15% din elevii judeţului nostru învaţă în unităţi şcolare neautorizate.

Activităţi numai pe hârtie

În cadrul aceleiaşi şedinţe a fost pusă în discuţie şi pregătirea cadrelor şi, prin concursul acestora, a elevilor, pentru posibilitatea izbucnirii unui incendiu sau pentru un cutremur. Potrivit unui reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj prezent la eveniment, în fiecare unitate de învăţământ trebuie să existe o dotare minimă, dar mai ales trebuie să se desfăşoare cu adevărat şi activităţile de pregătire a copiilor, cu atât mai mult cu cât, de cele mai multe ori, aceste activităţi se desfăşoară numai pe hârtie. S-a discutat, de asemenea, şi problema manualelor şcolare pentru clasa a VIII-a care au ajuns deja la inspectorat precum şi alte lucruri care încă mai trebuie puse la punct pentru ca anul şcolar să înceapă în condiţii normale. În toată această perioadă, în şcolile din tot judeţul se desfăşoară controale pentru a vedea, cu exactitate, care este starea acestor unităţi, cu mai puţin de trei săptămâni înainte de începerea anului şcolar.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here