Directoratul, mandatat să schimbe CCM-ul! Disponibilizările pe 4 ani din CE Oltenia, supuse aprobării AGA

650

Luna viitoare, acționarii Complexului Energetic Oltenia vor pune pe tapet, într-o ședință AGA convocată pe 20 mai, restructurarea, reorganizarea și eficientizarea companiei, inclusiv cu disponibilizări de personal, precum și modificarea contractului colectiv de muncă. Tot în acceași ședință va fi supusă votului AGA și mandatarea Directoratului CEO în vederea negocierii unor clauze din contractul colectiv de muncă al societății, în vigoare pe perioada 2015-2017.

AGA CE Oltenia, de luna viitoare, are pe ordinea de zi un plan pe 4 ani, pentru perioada 2016-2020, de restructurare, reorganizare și eficientizare a companiei, precum și un plan de disponibilizare de personal pentru același interval.
În AGA se vor mai discuta raportul pe 2015 al Consiliului de Supraveghere al societății și situațiile financiare, inclusiv acoperirea pierderilor contabile înregistrate anul trecut, precum și raportul cu privire la remunerațiile și alte beneficii acordate administratorilor și directorilor companiei în 2015.

Cristea, Boiangiu și Vasile nu scapă!
Pe ordinea de zi a aceleiași ședințe mai figurează și aprobarea demarării unui proces civil în instanță împotriva celor trei directori ai fostului Complex Energetic Turceni, pentru prejudicierea companiei cu peste 800.000 lei.
Este vorba despre redeschiderea unui dosar trimis inițial în judecată de DNA în 2009, în care fostul deputat PSD Mugurel Surupăceanu era acuzat, alături de fostul director general de la Turceni, Dumitru Cristea, de fosta directoare de investiții Silvica Boiangiu și de fostul director comercial Ioan Viorel Vasile, de prejudicierea Complexului Turceni, prin impunerea achiziției de către companie a unui utilaj multifuncțional, de la un intermediar, la un preț de patru ori mai mare decât costul inițial de achiziție.
Reamintim și că pe ordinea de zi a AGA CE Oltenia din 1 martie a mai figurat “ratificarea promovării acțiunii civile (acțiunea în răspundere a directorilor) privind cererea de chemare în judecată formulată de SC Complexul Energetic Turceni SA pentru recuperarea prejudiciului creat societății de către pârâții Cristea Dumitru, Boiangiu Silvica și Vasile Ioan Viorel”. La ședința respectivă nu s-a luat însă o decizie concretă legată de acest proces, motiv pentru care problema a fost amânată pentru o rediscutare pe 20 mai.

Licitație de 41 de milioane de lei!
În AGA de luna viitoare se va mai lua în discuție și demararea unei proceduri de achiziție de benzi transportoare din cauciuc pentru Divizia Minieră și cea de Energie a CE Oltenia, fiind avută în vedere încheierea unui acord-cadru pe 2 ani cu mai mulți potențiali furnizori, cu o valoare maximă estimată la peste 41 milioane lei.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here