Directoratul le-a tăiat sindicaliștilor CEO tabăra de trei stele

506

Membrii Directoratului, întruniți vineri în ședință, au discutat pentru prima dată solicitarea liderilor sindicali, membri ai Federației Univers, de a participa, pe litoral, la Consiliul Federal, care ar fi început, astăzi. Acțiunea sindicală care urma să se desfășoare la Neptun, în perioada 12-15 septembrie, nu se va bucura astfel de prezența sindicatelor din Gorj, deoarece CEO nu le va mai suporta delegaților contravaloarea deplasării și cazării pentru evenimentul în cauză. Directoratul a refuzat cheltuiala, motivând că este ilegală. Sindicaliștii ar fi fost cazați la un hotel de trei stele de pe litoral, având trei mese pe zi, diurnă și bani de transport.

În CCM s-a prevăzut că sindicatele din CEO, de trei ori pe an, pot participa, pe banii companiei, la conferințe sindicale în afara județului. De acest drept au beneficiat, anul acesta, atât cei de la Federația Univers, care au fost în vară la Neptun, dar și cei de la FNME care s-au întâlnit vara asta la Mamaia. Deși liderii sindicali nu au avut trei astfel de întruniri, cu cheltuieli suportate de CEO, vineri Directoratul a hotărât că este suficientă vacanța plătită deja de companie pentru sindicaliștii prezenți la astfel de evenimente.
Directoratul a luat în discuție, vineri, deplasarea celor de la Univers iar la Neptun și pentru prima dată au refuzat plata acestui eveniment. Cam 1150 trebuia să suporte CEO pe cap de sindicalist, pentru cei care astăzi ar fi trebuit să fie la Neptun, în jur de 30 de beneficiari rămânând fără acest drept.

universBronz de septembrie, la schimb cu funcția de inspector social
Vestea că solicitarea Univers a fost trecută prin Directorat și s-a bucurat de acordul acestui for a nemulțumit în mică măsură liderii sindicali. De fapt liderii nu au făcut gură pe motiv că în aceeași ședință s-a discutat reintegrarea în CEO a unor “luptători” sindicali, în calitate de inspectori sociali. Unii au preferat să dea vina anemic pe sindicatele independente, care au făcut anterior o adresă în care au solicitat prezența pe litoral a unui număr mai pic de participanți, motivându-se problema economică precară a CEO. “Liderii sindicali au acceptat acest troc cu administrația, deși aveau dreptul la trei participări la astfel de evenimente, pentru că s-a pus în discuție și revenirea unora în producție, în calitate de inspectori sociali. Acești tăietori de frunze la câini au vândut administrației și acest ulim drept care le mai rămăsese pentru a avea calitatea de salariați ai CEO, în aceeași perioadă în care 800 de salariați sunt disponibilizați și pleacă acasă” a declarat Nicu Bunoaica, liderul de la Cariera Lupoaia, care susține că lucrurile nu vor rămâne așa, Federația Univers fiind informată de acest abuz.
“Cu siguranță conducerea Federației Univers va acționa și nu va lăsa lucrurile așa. Se va merge pe litoral, cu siguranță, într-un număr mult mai mic, măcar numai președinții, deoarece acesta este un drept prevăzut în Contractul Colectiv de Muncă. Acolo, la Neptun, se discută timp de două zile, adevărate probleme sindicale, din minerit și energie, prezența noastră fiind obligatorie” a completat Bunoaica, nesurprins de cele întâmplate, și mai ales de jocul făcut de ceilalți lideri sindicali.

Roșca și Bădița, și la Neptun și la Mamaia
De altfel, anul acesta, unii lideri sindicali au participat la conferințe sindicale atât la Univers, cât și la FNME, ambele desfășurate vara pe litoral și suportate de CEO, asta deoarece ambii au schimbat structura sindicală tocmai când se pleca la mare. CEO nu a luat nicio măsură cu cei doi “taberiști”, suportându-le vacanțe duble din banii companiei.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here