Directoarea unei grădinițe din Târgu-Jiu, cu plângere la IȘJ Gorj pentru comportament neadecvat la adresa personalului! – Subalternă lovită cu dosarele în cap

1150

Grădinița cu Program Prelungit nr.1 din Târgu-Jiu este iar în mijlocul unui scandal, legat nu numai de înghesuiala din unitatea de învățământ, locul în care preșcolarii dormeau, anul trecut, doi într-un pat, ci mai ales, legat de comportamentul directoarei la adresa subalternilor săi. Carmen Marinescu, director al grădiniței din ianuarie 2017, este acuzată, în scris, că ar fi avut un limbaj incorect la adresa personalului instituției de învățământ, chiar și părinți ai preșcolarilor sesizând că șefa unității nu tratează corespunzător problemele din grădiniță, fugind de explicații atunci când aparținătorii i le-au cerut. Problemele din grădinița municipală au ajuns în atenția Inspectoratului Școlar Gorj, din ianuarie, însuși inspectorul general Ion Ișfan spunând că este nemulțumit de ceea ce a văzut cu ochii săi în această unitate de învățământ.

De când funcționează, Grădiniția cu Program Prelungit nr.1 din Târgu-Jiu nu a avut probleme ca și cele apărute în scurtul mandat de director al noii venite, Carmen Marinescu. Mai exact, din 9 ianuarie 2017, de când Marinescu ocupă funcția de director al acestei unități educaționale, prin concurs. De altfel, încă de la venirea sa în unitate pe noua funcție comportamentul lui Marinescu la adresa personalului ar fi fost unul ciudat. Mai exact, directoarea avea fel de fel de suspiciuni la adresa colegilor săi de muncă, un limbaj colorat spre agresiv, totul culminând cu jignirea unor subalterni și chiar lovirea lor, pentru lucruri care aveau legătură cu serviciul. Personalul jignit și agresat a comunicat în scris, inspectorului de specialitate, problemele apărute în grădiniță, solicitând luarea unor măsuri, atât în ceea ce privește lipsa spațiului pentru desfășurarea de activități cât mai ales comportamentul neadecvat al directoarei.

Grădinița închisă spre activitățile din comunitate
În paralel, cadrele didactice au semnalat verbal inspectorului de specialitate că grădinița este un an de zile închisă în sensul că preșcolarii nu sunt duși la activități în afara instituției, nu se mai organizează excursii, deoarece acestea nu sunt aprobate de către directoare, nu se mai fac acțiuni sociale, iar vizitele la instituții au fost tăiate de pe lista de priorități. Inspectorul de specialitate pare că a analizat situația, IȘJ Gorj comunicând, ieri, că se acordă o atenție deosebită acestei unități de învățământ, instituția autosesizându-se, din nou, cu privire la reclamațiile referitoare la comportamentul directoarei grădiniței. În ceea ce privește gesturile de violență care s-au manifestat la adresa unei angajate, IȘJ Gorj comunică faptul că persoana agresată atât fizic, cât și verbal ar trebui să se adreseze organelor de poliție pentru o anchetă penală în acest caz.

Ișfan promite anchetă!
Și Ion Ișfan, inspectorul școlar general, contactat ieri de către Gorjeanul, a menționat că a aflat de nemulțumirile personalului din grădiniță la adresa directoarei, deplasându-se personal în unitate pentru a vedea dacă sesizările se confirmă. “Eu, personal, am fost în această grădiniță și am fost neplăcut surprins de spațiul pus la dispoziția personalului unității. Știu că au existat nemulțumiri, dar nu știu dacă acestea s-au transmis în scris IȘJ. Vom verifica însă aceste sesizări și vom lua măsurile care se impun, dacă acestea se confirmă’’, a declarat Ion Ișfan. În ceea ce o privește pe directoarea grădiniței, Carmen Marinescu, contactată telefonic de Gorjeanul, a refuzat să facă prea multe comentarii în legătură cu situația în care ar fi fost implicată în ultimele luni. “Nu am cunoștință de așa ceva’’, a declarat directoarea grădiniței, întrebată fiind cum comentează cele scrise către IȘJ Gorj la adresa sa. În momentul de față, preșcolarii sunt în vacanță dar grădinița nr. 1 este frecventată de cel mult 30 de copii.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Asta se mira si ea ce-i cu ea, la fel ca si altele de pe la alte scoli si licee. Va interesati si veti vedea ca mai sunt astfel de specimene, care in mintea lor cred ca daca au luat concursul le si da dreptul sa se comporte astfel cu oamenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here