Direcţia Judeţeană de Muncă şi Protecţie Socială Gorj s-a desfiinţat – Cinci angajaţi daţi afară în urma restructurărilor

859

activitate ajps facuta de mineÎn urma Hotărârii de Guvern nr. 1384/2009, Direcţia Judeţeană de Muncă şi Protecţie Socială Gorj va fi „absorbită” de către Agenţia Judeţeană de

Prestaţii Sociale Gorj. Procesul a început în urmă cu câteva săptămâni şi se va sfârşi peste aproximativ 60 de zile. În consecinţă, activitatea a fost desfiinţată, iar toată activitatea şi personalul a fost preluat de către AJPS Gorj. Desfiinţarea DJMPS Gorj a presupus şi reducerea unor posturi. Conducerea AJPS Gorj a luat deja decizia de a da afară cinci persoane. Aceştia îşi vor tiriplica facuta de minepierde locurile de muncă în următoarea perioadă. „Datorită desfiinţării, AJPS Gorj trebuie să intre într-un program de restructurare. Am preluat activitatea şi personalul fostei instituţii la data de 1 decembrie”, ne-a declarat Filimon Tiriplică, directorul coordonator al AJPS Gorj.

Agenţia are în prezent 34 de angajaţi, însă va rămâne cu 29, după ce unul dintre aceştia va ieşi la pensie la limita de vârstă, alte două se vor pensiona anticipat, iar ceilalţi doi angajaţi vor fi daţi afară deoarece nu îndeplinesc anumite criterii. Agenţia Judeţeană de Prestaţii Sociale este o instituţie înfiinţată cu ajutorul fondurilor europene în luna noiembrie a anului 2008.
Întârzieri la plata subvenţiilor pe lemne
Totuşi, conducerea AJPS Gorj ţine să precizeze faptul că unitatea nu se confruntă cu probleme financiare, singurele întârzieri înregistrându-se în aceste zile, la sosirea banilor pentru beneficiarii care au solicitat subvenţii, la categoria de încălzire pe lemne şi pe alţi combustibili solizi. „Sper să vină aceste sume până la Crăciun, dar rugăm oamenii să nu se sperie”, a completat Tiriplică. Acesta a mai spus că la încălzirea pe gaze nu sunt probleme, subvenţiile retrăgându-se din facturile lunare ale beneficiarilor, aceştia plătind mai puţin, în funcţie de categoria în care s-au încadrat.
La nivelul judeţului nostru, există un număr de 16.283 de beneficiari de subvenţii la încălzirea pe lemne, 27.24 la încălzirea termică şi alte 42.688 la cea pe gaze.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here