Direcţia Generală Anticorupţie, la 8 ani de activitate

386

Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne sărbătoreşte astăzi opt ani de la înfiinţarea sa ca structură de poliţie judiciară specializată în prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului.

Anul 2005, momentul în care Direcţia Generală Anticorupţie s-a constituit ca unitate de elită este datorat voinţei autorităţilor româneşti şi sprijinului oferit de Uniunea Europeană, prin acordarea de asistenţă specializată din partea Marii Britanii şi a Spaniei. “În cei 8 ani de activitate în lupta împotriva corupţiei, Direcţia Generală Anticorupţie s-a dezvoltat permanent atât pe palierul activităţilor de prevenire cât şi a celor de combatere a faptelor de corupţie, consolidându-şi rolul la nivel instituţional. Fără îndoială că prevenirea reprezintă principala direcţie de acţiune împotriva corupţiei, concretizată prin desfăşurarea unor activităţi de instruire şi informare în rândul personalului propriu, dar şi prin campanii de conştientizare a societăţii civile, de educare a tinerei generaţii în dorinţa expresă de schimbare a mentalităţii populaţiei în ansamblul său”, se arată într-un comunicat al DGA Gorj.

Linia verde anticorupţie
Ca principal canal de comunicare cu publicul, linia verde anticorupţie 0800.806.806 pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument direct de sesizare a faptelor de corupţie, putând fi apelată din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă de pe teritoriul României. La nivelul judeţului Gorj, Direcţia Generală Anticorupţie este reprezentată de Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj, cu sediul în sediul Instituţiei Prefectului- judeţul Gorj din mun. Târgu jiu, Str. Victoriei, nr. 2-4, camera 37, telefon 0253211001, 0253207707, e-mail gorj.dga@mai.gov.ro. Cetăţenii care doresc să sesizeze fapte de corupţie săvârşite de către personalul MAI, se pot prezenta în audienţă la sediul serviciului, în fiecare zi de miercuri a săptămânii, între orele 12.00-15.00, sau ori de câte ori consideră necesar.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here