Direcţia „Brâncuşi”, din nou subiect de scandal

358

CENTRU BRANCUSI 2Cinci persoane doresc postul de director al Direcţiei de Cultură „Constantin Brâncuşi” din cadrul Primăriei Târgu-Jiu. Aceştia şi-au depus dosarul în ultima zi, adică ieri, termenul fiind prelungit cu câteva ore.

Printre candidaţi se numără Ovidiu Popescu, despre care s-a auzit că ar fi bătut deja palma pentru obţinerea acestui post, precum şi poetul Andrei Novac, lupta părând să se dea între aceştia.

După ce doritorii au avut la dispoziţie aproape o lună să îşi depună dosarul pentru a participa la concursul de obţinere a postului de director al Direcţiei pentru Cultură „Constantin Brâncuşi”, până ieri părea că nimeni nu se încumetă. Ieri, însă, în ultima zi de depunere a dosarelor, nu mai puţin de cinci persoane s-au prezentat la primărie cu proiecte de management care se presupune că ar scoate la liman instituţia care îi poartă numele Titanului de la Hobiţa. Printre candidaţi este şi Ovidiu Popescu. Despre acesta circulă deja de andrei novac 2mai mult timp zvonul că ar avea locul asigurat şi că tot ce ar fi trebuit să facă a fost să se prezinte la concurs cu un proiect de management cât de cât viabil. Zis şi făcut. O parte dintre contracandidaţi spun, însă, că acesta nu şi-ar fi depus dosarul la timp, termenul limită fiind data de 25 octombrie 2010, ora 12.00. Purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu-Jiu, Ramona Evulescu, explică, însă, altfel situaţia. „Dosarele au fost primite în mai multe puncte. O parte dintre ele au fost primite la compartimentul de resurse iar unele la compartimentul de relaţii publice. Şi până după-amiaza nimeni nu a ştiut ce s-a depus într-o parte sau în alta. Nici eu nu ştiam că au fost atâţia de mulţi. Am aflat, însă, că Ovidiu Popescu şi-a depus dosarul încă de dimineaţă”, a declarat Evulescu. Totuşi, în anunţul despre organizarea concursului scrie clar altceva: ”Candidaţii pot depune mapa de concurs şi, în plic sigilat, proiectul de management, pe suport de hârtie şi în format electronic, până la data de 25.10.2010, ora 12,00, la Primărie, Compartimentul resurse umane – salarizare, camera 5”.

ov popescuTermen schimbat cu dedicaţie?

Contracandidaţii spun, însă, că termenul a fost schimbat de la ora 12.00 la ora 16.00 tocmai pentru ca Ovidiu Popescu să îşi poată pune în timp util proiectul. „În ceea ce priveşte ora, într-adevăr, în anunţ era trecută ora 12.00 dar am mai primit proiecte până la ora 16.00. Eu nu cred că asta contează şi sper să nu fie nimeni descalificat pe acest considerent. Din câte ştiu eu Andrei Novac şi-a depus ultimul proiectul, după ora 12.00 dar poate ideea sa este cea mai bună şi atunci nu merită să fie respins”, a mai spus Evulescu. Novac neagă, însă. „Eu am depus dosarul la 12 fără zece. Când am ajuns eu la compartimentul de resurse umane, acolo unde scria în anunţ că se depune dosarul, nu mai depusese nimeni”, a declarat poetul. Celelalte trei persoane care şi-au depus dosarul pentru a participa la concurs nu sunt cunoscute mass-mediei, nefiind vorba despre persoane atât de publice ca ceilalţi doi candidaţi. Proiectele de management vor fi analizate de către o comisie de specialitate urmând ca pe data de 1 noiembrie să fie anunţate rezultatele. Cei care vor obţine o notă mai mare de 7 vor participa, de asemenea, şi la interviul care va avea loc a doua zi, pe data de 3 noiembrie aflându-se rezultatele finale.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here