Dinu Olăraşu a descoperit „Vama” în municipiu

408

lansare olarasu 018Folkistul Dinu Olăraşu şi-a descoperit, la Târgu-Jiu, faţa de poet, lansând volumul de poezie cu numărul 9, „Vamă”. Evenimentul a avut loc la sala de lectură a Bibliotecii Judeţene, fiind prezenţi doar „prietenii”. Cu toate acestea, emoţiile nu l-au ocolit pe Olăraşu nici măcar când, cu chitara în braţe, a mai destins atmosfera.

„Vamă” este volumul de poezie cu numărul 9 semnat de Dinu Olăraşu. Majoritatea îl cunosc pentru muzica sa, fiind un cantautor foarte apreciat. Olăraşu este, însă, şi un poet de o fineţe şi o sensibilitate care transpar din versurile sale scurte dar pline de înţelesuri. „Este un melanj particular de stări. În Dinu Olăraşu se întrevede, dincolo de aerul acesta de adolescent târziu, un spirit la care ludicul este doar un procedeu”, a spus Viorel Gârbaciu despre noua realizare editorială a artistului. Majoritatea care îl apreciază l-au cunsocut întâi în postura de interpret şi abia apoi, mai târziu, în cea de poet. „Eu l-am cunoscut mai întâi ca poet şi apoi, pregătindu-mă pentru această lansare, am căutat să ascult şi melodiile sale. Cred că am avut noroc. Mulţi îl ştiu doar în rolul de cantautor. <<Vamă>> este o carte care vine în contrapunct celorlaltor cărţi ale sale, iar titlul are rezonanţă cu starea interiorităţii acestei cărţi”, a declarat şi poetul Dan Mircea Cipariu, prezent la lansare.

“Un omagiu târziu adus lui Florian Pittiş”

Volumul însumează, în principal, scurte poezii într-un stil clar de haiku. “Poezia lui Dinu Olăraşu din această carte este, într-adevăr, o vamă. Eu mă leg de un lucru esenţial: cum începe şi cum se termină”, a declarat poetul Andrei Novac. Dincolo de claritatea transmiterii mesajului şi de calităţile evidente ale versurilor semnate de Dinu Olăraşu, acesta a explicat şi însemnătatea acestora. “Poezia <<Urma>> este un omagiu târziu adus lui Florian Pittiş, gândindu-mă şi la scena mea. Într-o noapte, când el s-a grăbit să plece, am scris dintr-o mână mai multe, pe care le-am risipit printre poeziile vieţii mele” a spus Dinu Olăraşu. Emoţionat aşa cum spune că este mereu, artistul nu şi-a dezamăgit prietenii care au venit să îl vadă, interpretând două melodii prin care făcea referire tocmai la mâna de prieteni de care are nevoie orice om pentru a fi fericit. Dinu Olăraşu a participat şi la Festivalul de Muzică Folk şi Baladă “Poarta Sărutului”, susţinând aseară un recital.

Dorina Cioplea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here