Din nou victorioși!

516

După o serie de cinci jocuri în care nu au mai cunoscut gustul victoriei, dar în care au pierdut o singură dată, Pandurii a reușit la malul mării să obțină un succes important pentru moralul jucătorilor înaintea ultimelor trei partide din acest sezon, trei partide cu primele trei clasate în Liga 1.

Edi Iordănescu nu a surprins cu nimic la Ovidiu, și-a jucat cartea așa cum a făcut-o mai mereu în acest sezon, practicând un joc prudent în prima repriză și forțând în debutul celei secunde. Pentru a doua oară în acest play-off fără Săpunaru, Pandurii s-a descurcat bine de această dată, lângă Vasco apărând în teren, debutând pentru Pandurii, Bunoza. Fostul dinamovist a fost ezitant la început, asta poate și pentru că în spate avea luni bune de inactivitate, dar și-a revenit pe parcurs și chiar a contribuit decisiv la golul al doilea al Pandurilor.
Nici problemele de la închidere nu i-au mai dat bătăi de cap antrenorului, chiar dacă a avut acolo un accidentat, pe Droppa, și un pedepsit, pe Mrzljak, Răuță și Ropotan făcându-și bine treaba la acoperire. Ca să fie totul perfect pentru gorjeni, primul gol a venit de la Hora, care își continuă drumul în cursa către titlul de golgheter, iar cel de-al doilea l-a înscris Nistor, care sparge astfel gheața după 32 de jocuri în care nu găsise calea spre gol.

Repriză nulă
În debutul partidei, Viitorul a fost echipa care a jucat mai mult spre poartă, Pandurii fiind în același timp echipa care a plimbat mai mult balonul. Gazdele, cu Gică Hagi auto-exilat în tribună, au avut prima mare ocazie a meciului, în al doilea minut de joc, după un șut bun al lui Ganea din afara careului, mingea respinsă de Stanca a ajuns la de Lucas, care a șutat din poziție excelentă peste buturi. Jocul a lâncezit însă până spre finalul primei reprize, când Nistor a găsit o pasă de geniu pentru Hora, acesta a centrat în careu, Antal a lăsat balonul pentru Nistor, dar reluarea acestuia, cu stângul, a fost slabă și Buzbuchi a respins peste transversală, în corner.

Viitorul Constanța – Pandurii Târgu Jiu 0-2 (0-0)
Stadion „Viitorul”, Ovidiu, spectatori: 1.500
Au marcat: – / Hora (min. 52), Nistor (min. 66)
Viitorul: Buzbuchi – Benzar (min. 46 Coman), Hodorogea, Boli, Ganea – R. Marin, Filip, de Lucas – Chițu (min. 46 Ciobanu), Hagi (min. 61 Rusu), Tănase. Antrenor: Gică Hagi.
Pandurii: Stanca – Ungurușan, Vasco, Bunoza, Acsinte (min. 86 Grecu) – Răuță (min. 71 Pițian), Ropotan – Antal (min. 75 Nicoară), Nistor, Răduț – Hora. Antrenor: Edi Iordănescu.
Arbitri: Horațiu Feșnic – Micloș Nagy, Mircea Grigoriu.
Cartonașe galbene: Ganea (min. 23), Hodorogea (min. 65) / Răuță (min. 20), Ungurușan (min. 21), Acsinte (min. 25), Bunoza (min. 59), Ropotan (min. 90+2).

Minute decisive
Așa cum a obișnuit în acest sezon, Pandurii a forțat imediat după reluare. Mișcările comandate de Hagi din tribună nu au fost tocmai inspirate, iar Pandurii a deschis destul de repede scorul. În minutul 52 Ungurușan a centrat bine de pe dreapta, Hora s-a înălțat de lângă Filip și a plasat balonul cu capul, pe spate, peste Buzbuchi, la colțul lung, în plasa porții gazdelor. Gorjenii au bătut fierul cât a fost cald, Bunoza a ieșit inspirat din defensivă, a făcut o cursă de senzație pe partea stângă, a driblat și apoi a centrat foarte bine, Hora a pasat apoi în careu pentru pătrunderea lui Nistor și mijlocașul Pandurilor a înscris din apropierea porții după ce l-a driblat pe Buzbuchi. Era minutul 66 și Pandurii trebuia să arate că a învățat ceva din meciul trecut, cel în care pierduse un avantaj de două goluri în partida cu ASA Târgu Mureș. De această dată, Pandurii a arătat mult mai multă maturitate, a controlat perfect jocul și chiar dacă a permis gazdelor să aibă mingea, a plasat un zid de netrecut la 20 de metri de propria poartă, așa că Viitorul a căutat golul doar prin șuturi de la distanță, șuturi care însă nu l-au deranjat prea tare pe Stanca.

Hora, la cota 17
Ioan Hora pare de neoprit în acest sezon și este foarte aproape de a cuceri titlul de golgheter în Liga 1. Concurența este mare, Alibec este și el în mare formă, dar Hora pare să aibă o constanță de invidiat pentru un atacant. Hora marchează oricând și oriunde, în acest sezon marcând în 15 partide, de opt ori pe teren propriu și de șapte ori în deplasările echipei sale. Golgheterul Ligii 1 a arătat în același timp că nu este un jucător care profită doar de un moment bun, ci de o formă prelungită, Hora având doar două duble în acest sezon, ambele în sezonul regulat, în tur, marcând de două ori în victoria cu 2-1 de la Giurgiu, în fața Astrei, iar în retur, pe teren propriu, a contribuit cu două goluri în victoria cu 3-1 în fața celor de la Poli Timișoara.
Hora a mai arătat o calitate, nu se sperie de numele adversarei, din cele cinci echipe din play-off doar Steaua a scăpat de pe lista golgheterului pandur, însă acesta mai are o ocazie, în ziua de Paște, pe Național Arena, în finala pentru locul 2!
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here