Din nou despre “Marşul Culturii” – Urbea lui Brâncuşi – cea mai importantă oprire!

387

Picture 066În graba de a ne informa cititorii despre iniţiativa scriitorului cu obârşii gorjene Laurian Stănchescu de a organiza „Marşul Culturii”, cu start pe 8 septembrie, la Bucureşti, şi finiş în sanctuarul dacic Sarmisegetusa, nu am reuşit să transmitem toate informaţiile.

Una dintre informaţii o vizează pe profesoara Gabriela Dascălu, ea însăşi fondatoarea unui concurs al creaţiei şcolare în municipiul Brăila, acolo unde-şi desfăşoară activitatea didactică. Îi mulţumesc pentru informaţiile transmise prin e-mail, inclusiv pentru dovada că CNN a trimis o confirmare a interesului său pentru demersul iniţiat de poetul român Laurian Stănchescu.

Deschizând mesajele din partea domniei sale cu întârziere, am comis impietatea de a o prezenta drept preşedintă a ANOSR. În realitate, profesoara Gabriela Dascălu este un suflet măreţ şi doar membru al Comisiei de organizare a Marşului Culturii. Mă rog, abia ieri am aflat că Cristina Ramona Fiţ este vicepreşedintă a ANOSR. Şi nu preşedintă a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţilor din România, aşa cum ne-o prezenta maestrul Laurian Stănchescu.

La graba cu care am primit informaţiile şi la deficienţele tehnice ale telefoniei mobile se mai întâmplă.

Ca o recompensă din partea cotidianului „Gorjeanul”, partener media al Marşului Culturii, redăm adresa profesoarei brăilence, care este E-mail:dascalugabriela03@yahoo.com

Marşul Culturii este o încercare de redescoperire a României culturale, de a redescoperi valorile culturii naţionale şi, în mod firesc, ale celei universale.

Una dintre opririle simbolice ale participanţilor la acest marş se va face în municipiul Târgu-Jiu, la Ansamblul Brâncuşi.

Faţă de intenţia iniţială a comitetului de organizare de a avea loc o întâlnire a unor importanţi artişti din România – scriitori, muzicieni, artişti plastici – care vor aduce un omagiu personalităţii marelui sculptor Constantin Brâncuşi, înţeles ca un model exemplar nu numai al culturii noastre, ci şi al celei universale.

La fel, faţă de ideea iniţială de a face startul marşului în data de 3 septembrie, poetul Laurian Stănchescu susţine că regretă neparticiparea unor colegi scriitori, dar dificultatea drumului lung – de 500 kilometri – este una reală şi explică multe. Iar domnia sa nu ar avea cum să se fi exprimat cu suflet hain că-i mulţumeşte lui Dumnezeu pentru absenţa colegilor scriitori la startul marşului. Este o eroare de receptare şi o regretăm.

Ca o motivaţie superbă a absenţei domniei sale, transcriem răspunsul preşedintelui Academiei Române, academicianul Ionel Haiduc: „Particip doar sufleteşte, la vârsta mea…” În fond, şi în cazul multor scriitori, situaţia este similară.

Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here