Din cauza unei restanţe de plată / Tichetele cadou pentru angajaţii CEO, acordate doar la jumătatea lunii aprilie

630

Complexul Energetic Oltenia nu va mai acorda bonurile de masă pentru martie şi tichetele cadou de Paşti, în luna în curs, aşa cum administraţia, iniţial, a promis sindicatelor, în special pentru unităţile care sunt în întrerupere de activitate. Asta deoarece compania a fost obligată să-şi achite către firma care acordă tichete în cauză, o restanţă financiară mai veche, plus să plătească un avans pentru a se realiza noile bonuri. Plata urmează să se facă în perioada imediat următoare, anunţă CEO, motiv pentru care tichetele de masă se vor acorda între 10 şi 12 aprilie, iar cele cadou, în valoare de 700 de lei, între 20 şi 25 aprilie.

Angajaţii CEO, dar în special cei ai unităţilor intrate din 1 aprilie în întrerupere de activitate pentru mai bine de o lună de zile, vor trebui să mai aştepte pentru tichetele cadou şi cele de masă, deoarece administraţia a stabilit un nou program de acordare al acestora, în funcţie de lichidităţile de care dispune.
Mai exact, în acord cu sindicatele, administraţia a cerut o păsuire, explicând că a acumulat un debit către firma care tipăreşte tichetele, datorie care nu mai suferea amânare.
Pe lângă debitul respectiv, firma a cerut şi un avans pentru a putea tipări bonurile care se vor acorda pe luna aprilie. Pentru că sindicatele au cerut transparenţă, administraţia a făcut un program de acordare a tichetelor şi de informare a angajaţilor care intră în şomaj tehnic. Astfel, primele tichete se vor acorda în perioada 10-12 aprilie, pentru toţi salariaţii CEO, ca între 20-25 aprilie să se dea cele cadou. În ce priveşte salariile, acestea vor intra normal pe cardurile tuturor salariaţilor, şi a celor aflaţi în întrerupere de activitate, mai exact între 10-15 aprilie, şi între 20-25 aprilie.

Graficul platilor salariale si a tichetelor de masa CEO    30.03.2016Luna şi şomajul tehnic
Reamintim că, din 1 aprilie, timp de mai bine de o lună de zile, la UMC Roșiuța și la UMC Lupoaia vor presta doar angajații atelierelor mecanice și cei care se ocupă de întreținere. Salariații vor reveni la muncă abia pe 7 mai. Minerii vor primi pentru aprilie doar 75% din leafă. Angajații celor două cariere din zona Motru intră, mai exact, până după Paște în șomaj tehnic, combinat cu o zi de concediu de odihnă pentru luna aprilie și patru zile pentru luna mai. Conform graficului stabilit de Directoratul Complexului Energetic Oltenia, şi carierele Rovinari, Jilț Nord și Jilț Sud din zona Mătăsari, Unitatea de Închidere și Conservare (UIC) – dar și cariera Husnicioara din Mehedinți vor fi în întrerupere de activitate toată luna aprilie.
Anamaria Stoica

1 COMENTARIU

  1. „Rog sa fie tranzmisa la sediu secundar Univers”
    Serios? „tranzmisa”? Asa stie sa scrie Domnul Director ?
    Ne conduc analfabetii!!!
    Jalnic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here