Din acest an, la CARP Târgu – Jiu – Pensionarii vor plăti dobânzi mai mici

332

iulia ciopleaPensionarii înscrişi la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Târgu – Jiu vor avea parte, din acest an, de dobânzi mai mici. Acestea au scăzut începând de la 1 ianuarie şi, deşi este

vorba doar despre câteva procente, pensionarii sunt foarte mulţumiţi de aceste măsuri.

Vârstnicii care sunt membrii ai CARP Târgu – Jiu vor avea de plătit, din acest an, dobânzi mai mici la împrumuturile pe care le-au făcut. Dacă în anul 2009 acestea se încadrau între 6 şi 10 procente din valoarea sumei împrumutate, anul acesta dobânzile sunt cuprinse între 4 şi 9 la sută. „Dobânzile se încadrează acum între 4 şi 9%, în funcţie de fond. Astfel, dacă un membru deţine un fond egal cu suma pe care a solicitat-o prin cerere de împrumut, atunci acesta va plăti, la restituire, o dobândă de patru procente. Dacă fondul este la jumătate, carp tg jiuatunci plăteşte 7%, iar dacă suma de la fond este echivalentul unei treimi din împrumut, atunci dobânda este de 9%”, a declarat Iulia Cioplea, director economic în cadrul CARP Gorj.
Peste cinci mii de cereri în 2009
Tot cu 1 ianuarie s-au mărit şi tranşele de ajutoare de deces. Astfel, la o vechime ca membru al CARP Târgu – Jiu de 10 ani, până acum se primea, în caz de deces, suma de 400 lei. Din 2010, acest ajutor are valoarea de 460 lei. Reprezentanţii instituţiei spun că au recurs la aceste măsuri pentru a veni în sprijinul pensionarilor care, oricum, au un trai destul de îngreunat din cauza problemelor financiare. „După ce am făcut câteva calcule am ajuns la concluzia că le putem oferi aceste facilităţi pensionarilor”, a mai spus Cioplea care, de asemenea, a declarat şi că instituţia pe care o reprezintă este pregătită să acorde, în continuare, împrumuturi pensionarilor care au nevoie. În 2009 au fost onorate peste cinci mii de astfel de cereri, cu o valoare totală de circa 85 miliarde de lei vechi.
Dorina Cioplea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here