Dimensiuni francofone, la Rovinari

578
francofonia (1)Ziua francofoniei a adus cu sine şi o zi însorită de primăvară, atât de mult aşteptată , şi toată teama noastră că aceasta ar fi întârziat prin alte ţări, uitând să mai vină, a dispărut la primul pas al razelor de soare.

Un moment de excepţie, care nu putea să treacă neobservat, a fost şi sărbătorirea francofoniei în Rovinari, dimensiunea francofonă a românilor fiind marcată prin evenimente care au constat în concursuri pe teme de francofonie, organizată de Casa de Cultură şi Biblioteca Oraşului Rovinari în colaborare cu şcolile generale din oraş. Gazdele noastre au fost dl. Viceprimar, dl. ing. Chivu Laurenţiu şi dl. Bengulescu Cătălin, Director al Casei de Cultură Rovinari, precum şi dna Diaconu Simona, referent din partea aceleiaşi instituţii. Activitatea a debutat cu o prezentare power point de către elevul Iftode Adrian, clasa a VIII-a C, Şcoala Generală nr. 3 Rovinari, ce a pus în lumină trăsăturile spaţiului francofon şi idealurile de libertate şi solidaritate cu ţările francofone. Tot elevii şcolii noastre au realizat expoziţii cu desene şi ilustraţii reprezentative pentru spaţiul francofon în holul şcolii cât şi la Casa de Cultură sub îndrumarea profesoarei de franceză, Trante Adela şi de engleză, Gheorghiţă Laura, care s-au ocupat de pregătirea elevilor şi i-au însoţit la concurs.
francofoniaA urmat un concurs pe echipaje, pe teme care privesc francofonia, la care elevii şcolii noastre au participat cu echipajele: Belgique – cu elevii cls VI B, Trantie Georgiana, Iordănoaia Robert şi Păuna Roxana, şi France – cu elevii cls VI A, Guţă Ariadna, Ţogoe Larisa şi Grivei Andrei, pregătiţi de profesoara Trante Adela, obţinând premiul III, respectiv menţiune, în competiţie cu echipajele Monaco şi Tunisie de la Şcoala Generală nr.1., pregătiţi de profesoara de lb. franceză Lia Păsărin care a realizat în finalul activităţii un program artistic cu elevii săi. Diplomele au fost înmânate de către Directorul Casei de Cultură al Oraşului Rovinari, dl. jr. Cătălin Bengulescu.
Coordonator programe şi proiecte educative, Prof. Delia Adam , Sc. Gen. nr. 3 Rovinari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here