Dieta sănătoasă de zi cu zi

448

dietaPentru a duce o viaţă sănătoasă trebuie depus şi mult efort! De aceea, nu trebuie să-ţi pierzi timpul ţinând cont de anumite reguli care nu-ţi sunt de folos!

Utilizează săpun bacterian

În general, săpunul sau detergenţii ordinari sunt excelenţi pentru spălarea vaselor sau a rufelor, igienizarea casei şi spălarea mâinilor. Utilizarea săpunurilor sau a detergenţilor antibacterieni poate duce la apariţia microbilor rezistenţi la antibiotice şi, mai departe la infecţiile greu de tratat.

Faci exerciţii fără pauză

Deoarece sportul face bine organismului menţinându-l sănătos, unii oameni sunt de părere că, cu cât mai mult, cu atât mai eficient. Muşchii nu se clădesc însă în sala de sport, ci acasă, după şedinţa sportivă. Fără un repaus adecvat, organismul nu se va putea recupera şi regenera.

Foloseşti îndulcitori artificiali în locul zahărului, pentru a slăbi

La un studiu efectuat cu ceva timp în urmă s-a observat că pacienţii cu greutate normală care consumă peste 21 băuturi carbogazoase cu aspartam pe săptămână prezentau un risc mai mare să devina supraponderali în comparaţie cu aceia care nu foloseau edulcoranţi. Aceste substanţe se pare că duc la creşterea în greutate în cazul rozătoarelor. De asemenea, s-a reliefat faptul că un consum zilnic a acestor substanţe creşte riscul de a avea de-a face cu sindromul metabolic (grupare de simptome comune cardiopatiilor şi diabetului). Se spune că edulcoranţii induc în eroare creierul, care nu imprimă sentimentul de saţietate şi favorizează ingerarea de noi calorii.

Nu serveşti micul dejun

A sări peste micul dejun, poate fi înţeles de anumite persoane că se consumă mai puţine calorii, dar, de fapt, ceea ce nu consumi dimineaţa recuperezi pe parcursul zilei! Conform studiilor, micul dejun este masa cea mai importantă din zi, astfel că organismul este trezit din odihna metabolică şi este adus în starea de consum caloric activ. În acest fel se va evita intrarea organismului în starea de subnutriţie, când se dă alarmă şi caloriile se conservă.

Cristina Răscol

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here